05/04/2024

Dan Marcu cere public demisia directorului SC Servicii Comunale SA Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, Dan Marcu, a cerut public demisia lui Adi Jecalo, directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți.

Dan Marcu a adus și argumente prin care susține că managementul la SC Servicii Comunale SA a fost unul dezastruos, iar principalul vinovat este chiar directorul acestei societăți.

Acesta a dat un exemplu, prin care Primăria Rădăuți a oferit, în februarie 2022, un contract în valoare de 132.208 lei unei firme, Adridon Green, cu un singur angajat, pentru activități de amenajare și întreținere a spațiilor verzi în oraș.

”Și toate astea în condițiile în care SC Servicii Comunale SA lucrează cu același număr de oameni ca înainte de externalizarea unor servicii, cum sunt cele de îngrijire a spațiilor verzi. În plus, Primăria Rădăuți plătește cel puțin 40 de asistați social, care ar putea foarte bine să execute munci simple, cum ar fi greblatul sau plivitul buruienilor. Constat că SC Servicii Comunale SA este o adevărată căpușă, întreținută și agreată de primarul Bogdan Loghin.

Prin aceste activități privind întreținerea spațiilor verzi, asistații social și managementul defectuos de la Servicii Comunale, în mandatul lui Bogdan Loghin s-a produs un prejudiciu de cel puțin jumătate de milion de euro la bugetul local al municipiului Rădăuți”, a arătat Dan Marcu.

Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Rădăuți mai spune că salariul încasat de directorul SC Servicii Comunale SA, Adi Jecalo, este unul sfidător la adresa rădăuțenilor, mai ales că în urmă cu două ierni aceștia au stat și în frig din cauza acestui ”management debordant”.

”În cei patru ani pe care i-a petrecut în fruntea SC Servicii Comunale SA, Adi Jecalo a încasat circa 160.000 de euro (40.000 de euro/an), bani pe care eu îi consider nemunciți și nejustificați. Pentru modul cum a condus societatea, îi cer public demisia, care ar reprezenta un gest de onoare și bun-simț”, a concluzionat Dan Marcu.

Saptamanalul de Radauti