05/04/2024

Proiecte majore în Rădăuți, abandonate din lipsă de cofinanțare a primăriei

Scris de Saptamanalul de Radauti


Bani europeni aruncați la coșul de gunoi. Așa a descris omul de afaceri Dan Marcu modul în care acționează conducerea Primăriei Rădăuți când vine vorba de atragerea de fonduri europene destinate creșterii nivelului de trai al oamenilor din acest oraș.

Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți a amintit de un proiect inițiat pe vremea fostului primar Nistor Tatar privind ”îmbunătățirea calității vieții în orașele mici și mijlocii din România”, pe axa îmbunătățirii serviciilor educaționale și a spațiilor publice urbane în municipiul Rădăuți.

Este vorba de un proiect în valoare totală de peste 24 de milioane de lei (5.000.000 de euro), cu o cofinanțare de 2%, adică 483.000 de lei.

”Primarul umbreluță nu s-a obosit să implementeze proiectul din cauză că era făcut de vechea administrație, respectiv de primarul Nistor Tatar, și a început să vină cu diverse scuze, ba că au crescut prețurile (echilibrate prin ordonanța 64), ba că s-a început asfaltarea drumurilor și a trebuit să le scoată de la finanțare, ba că termenul e prea scurt. În realitate, nu termenul era scurt, ci incompetența e mare. Problema e că actualul primar se încurcă în propriile minciuni, a zis că a scos drumurile de la asfaltat de pe acest proiect pentru că era demarată procedura de execuție, or tot el se lăuda că drumurile asfaltate pe GAL au fost ceva <inedit> și s-au recuperat banii pentru lucrările deja începute și aproape finalizate” a precizat Dan Marcu.

Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, a mai spus că Login are ocazia să-și recunoască greșeala făcută față de cetățeni chiar și acum,  “în al doisprezecelea ceas.”

“Rădăuțenii trebuie să știe că toate grădinițele sunt supraaglomerate și stau înghesuiți și câte 30 de copii în clasă pentru că primarul Loghin a renunțat la bani europeni pentru construcția unei grădinițe. Rădăuțenii trebuie să știe că în comunitatea noastră trebuia să fie și o creșă care să aibă grijă de copiii cu vârste de la 1 la 3 ani! Rădăuțenii trebuie să știe că primarul Loghin a zis nu banilor europeni și a zis nu dezvoltării. Important este ceasul. Ceasul care va suna pe 9 iunie pentru PNL Rădăuți”, a concluzionat Dan Marcu.

Saptamanalul de Radauti