05/04/2024

Compania EGGER susține activitatea sportivă și promovează un stil de viață sănătos în comunitate

Scris de Unknown


Compania EGGER a fost implicată activ în sprijinirea unor proiecte sportive de impact în județul Suceava, reflectând angajamentul său față de promovarea activității sportive și a valorilor sănătoase în rândul tinerilor și al comunității locale. În anul 2023, EGGER a sponsorizat proiecte sportive în valoare de aproape 60.000 Euro.

Concurs de trial bike la Volovăț. Foto: Iulian Zaharie

O ramură sportivă puțin cunoscută în România, dar care a prins rădăcini la Rădăuți prin tânărul Iulian Zaharie este trial bike. Compania EGGER i-a văzut potențialul și l-a sprijinit pe tânărul rădăuțean prin sponsorizări totale de 8.000 Euro, în bani, dar și plăci de OSB, necesare pentru construirea obstacolelor din concurs. La competițiile de trial-bike organizate în Rădăuți și la școala gimnazială din Volovăț de Iulian Zaharie au participat peste 1.500 de copii.

Iulian Zaharie pregătește obstacolele de trial bike din OSB EGGER Foto: Iulian Zaharie

Un alt sport care își face simțită prezența la Rădăuți este padbolul, un mix între fotbal, tenis și squash. Pentru al treilea an consecutiv compania EGGER a sprijinit organizarea competiției Cupa Rădăuțiului la Padbol, care a adunat la fileu echipe din zonă, dar și din țară.

Cupa EGGER la tenis Foto: Bucovina Tennis Club

Tot la Rădăuți compania EGGER a facilitat organizarea a trei concursuri de tenis pentru copii, la care au participat peste 70 de copii din Rădăuți, dar și din zona Moldovei. Astfel este promovată activitatea sportivă și valorile sănătoase în rândul copiilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și pasiunea pentru tenis.

Reprezentanții CSS Rădăuți la Campionatul Mondial de alergare montană, Austria. Foto: Bogdan Roșcăneanu

Compania EGGER a fost mândră să sprijine participarea atleților de la Club Sportiv Școlar Rădăuți, sub coordonarea prof.  Bogdan Roșcăneanu, la Campionatul European InterCluburi din Spania (februarie 2023), unde au obținut un onorabil loc 13, și la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Austria, unde atletul Ciprian Costîn s-a clasat pe locul 14.

La final de an 2023, CSȘ Rădăuți a organizat un cantonament, care a avut ca scop pregătirea centralizată a atleților în vederea participării acestora în competițiile ce urmează a se desfășura de-a lungul anului competițional 2024. Un cantonament binevenit pentru atleți, în care au avut parte de o pregătire în condiții optime, cu o vitaminizare și recuperare excelentă.

Contribuția financiară de peste 10.000 Euro reflectă angajamentul companiei EGGER față de promovarea excelenței sportive și susținerea tinerilor sportivi în atingerea performanțelor de vârf la nivel internațional.

Compania EGGER susține și fotbalul local, oferind CSM Bucovina echipamente în valoare de 4.400 de Euro (porți de fotbal, mașină de tuns iarba) și contribuind, astfel, la formarea și dezvoltarea tinerilor sportivi rădăuțeni.

Alergători și voluntari EGGER la Maratonul Dragomirnei

În 2023 compania EGGER a contribuit cu 8.000 Euro la organizarea a două competiții de alergare din nordul Moldovei: Maratonul Nordului și Maratonul Dragomirnei. La cele două evenimente au participat și angajați ai companiei, fie ca alergători, fie ca voluntari. Astfel compania încurajează mișcarea și pasiunea pentru alergare, nu doar în rândul angajaților, ci și în comunitatea din care face parte.

CSU Suceava

EGGER a subliniat angajamentul său pentru un stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor sportivi prin sponsorizarea CSU Suceava cu echipamente pentru tinerii jucători de handbal.

Compania a oferit echipamente (tricouri, geci, pantaloni) în valoare de 3.300 Euro pentru 45 de jucători din două echipe de juniori de handbal, fete și băieți. Acest sprijin reflectă angajamentul EGGER pentru formarea și dezvoltarea armonioasă a tinerilor sportivi.

Echipamente sportive au primit și arbitrii din județul Suceava, printr-o sponsorizare de 2.200 Euro destinată Asociației Județene de Fotbal Suceava.

Tot în anul 2023 compania EGGER a fost implicată în renovarea sediului social al Asociației Județene de Tir cu Arcul din Rădăuți. Oferind un sprijin în valoarea de 5.000 Euro pentru ca asociația să își desfășoare activitatea administrativă într-un spațiu potrivit, compania EGGER a contribuit, indirect, la promovarea activității sportive și la susținerea comunității locale în dezvoltarea unor medii propice pentru practicarea sporturilor de orice fel.

Fotografiile EGGER: Se pot utiliza gratuit cu menționarea drepturilor de autor

Unknown