04/04/2024

Autorul unui viol sălbatic a scăpat de mare parte din pedeapsă după ce victima și-a retras plângerea

Scris de Florin Paiu


Un individ care și-a violat de două ori fosta concubină, acționând cu foarte multă violență, și care a fost judecat în paralel și pentru o tâlhărie comisă în Suceava, a fost condamnat de Judecătoria Gura Humorului la pedeapsa de 4 ani și 11 luni de închisoare.

Individul și-a redus pedeapsa cel puțin la jumătate pentru că victima violului și-a retras plângerea în instanță.

Mai mult, dacă nu ar fi fost ”agățat” cu alte infracțiuni, individul ar fi fost astăzi liber, cum s-a întâmplat cu alți autori de violuri.

În urma retragerii plângerii pentru viol, Iulian Mihai Cherariu a fost condamnat pentru infracțiunile de violare de domiciliu, distrugere, lipsire de libertate, plus pentru fapta ceva mai veche, de tâlhărie.

Individul este închis din luna iulie a anului trecut, executând așadar  în jur de 9 luni din detenție.

Judecătoria Gura Humorului a decis prelungirea arestului preventiv până când sentința va deveni definitivă.

Conform Monitorul de Suceava, pe 17 iulie anul trecut, individul s-a deplasat la locuința unde fosta sa concubină se afla împreună cu o altă femeie, dar și cu mai mulți copii.
Pentru a pătrunde în interior, a distrus o fereastră după care a intrat ulterior în încăpere.

Înarmat cu un cuțit, i-a aplicat fostei concubine două lovituri cu mânerul, dar și o serie de lovituri cu piciorul în abdomen.

A ridicat-o pe femeie de jos, i-a pus cuțitul la gât, iar apoi a luat-o de păr și a scos-o din casă.

Fosta concubină s-a opus, moment în care a fost târâtă efectiv de păr.

Conform anchetei polițiștilor și procurorilor de la Gura Humorului, femeia a fost dusă cu forța într-un lan de porumb, unde fostul concubin i-a cerut să întrețină relații sexuale cu el, dar femeia l-a refuzat. Din acest motiv a lovit-o cu piciorul în zona coastelor și cu pumnul de două ori în zona capului, iar femeia a căzut la pământ, acolo unde a violat-o. Tot cu forța, a luat-o pe femeie și a dus-o într-o casă părăsită, unde i-a cerut din nou să întrețină raporturi sexuale. A fost refuzat și de această dată, motiv pentru care a lovit-o cu palma peste obrazul drept. A violat-o din nou, iar apoi a ținut-o sechestrată în acea casă părăsită până în dimineața zilei următoare.

Pus sub acuzare pentru ”viol”, ”lipsire de libertate”, „distrugere” și ”violare de domiciliu”, individul a fost imediat arestat preventiv. Între timp, în luna decembrie a anului trecut, pe numele său a rămas definitivă condamnarea la 3 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Cu privire la tâlhărie, inculpatul la- deposedat prin violență pe un tânăr de portofelul pe care îl avea asupra sa.  Fapta a fost comisă pe Aleea Saturn din Suceava iar în portofel se aflau 500 de lei.

 

Florin Paiu