04/04/2024

26 de ani de închisoare pentru individul care a ștrangulat o fetiță de 12 ani

Scris de Florin Paiu


Bărbatul originar din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, care a recunoscut că a ucis-o pe fetița în vârstă de 12 ani a concubinei sale, al cărei cadavru l-a ascuns în lada unei canapele, într-un apartament din București, a fost condamnat miercuri, 3 aprilie, de Tribunalul București la 26 de ani de închisoare.

Individul a fost condamnat pentru omor calificat şi tâlhărie însă foarte probabil procurorii vor cere o pedeapsă și mai mare la instanța de apel, care va da verdictul final.

După cum s-a relatat pe larg în presă, Anamaria Constantin, o fetiță în vârstă de 12 ani, a dispărut în perioada Paștelui, anul trecut împreună cu mama ei, care avea o relație de concubinaj cu Marcel Ilie Șerbiuc, bărbatul din Sf. Ilie.

Fata era în custodia tatălui biologic, dar mama sa avea dreptul să o vadă periodic.

Înainte de crimă, mama și-a luat fetița și a dus-o într-un apartament închiriat de concubin, respectiv locul în care a fost descoperit trupul. La un moment dat, mama și fiica nu au mai fost de găsit, fiind date dispărute imediat după Paște.

Timpul a trecut, fără ca Poliția să le găsească pe cele două. Totul a ieșit la iveală la începutul lunii iunie a anului trecut, când proprietarul unui apartament oferit spre închiriere în ultima perioadă a dat peste un cadavru în putrefacție, în lada unui pat.

În scurt timp, în cadrul anchetei, polițiștii de la ”Omoruri” au făcut legături cu cele două dispariții.

Expertiza genetică a confirmat că este vorba de trupul fetei de 12 ani, dată dispărută de mai multă vreme. Identitatea i-a fost stabilită prin compararea cu ADN-ul tatălui biologic. Fata ar fi fost ucisă în perioada sărbătorilor de Paște, probabil prin ștrangulare.

Marcel Ilie Șerbiuc a fost văzut părăsind în grabă acel apartament. Cum mama fetei a dispărut și ea și nu a anunțat nimic, inițial a fost și ea suspectă.

Ulterior, femeia, mama fetei, a fost identificată și audiată. Femeia a declarat că ultima oară bărbatul a rămas singur cu fetiţa, spunând că o duce acasă la tatăl ei biologice, conform înțelegerii. Acesta este și motivul pentru care mama nu a avut bănuieli din start.

Ancheta a decurs relativ repede pentru că autorul deși, inițial a dat alte declarații, a recunoscut oribila faptă pe care a comis-o.

  • Autorul a dat declarații halucinante

Ilie Marcel Șerbiuc le-a spus anchetatorilor că fata în vârstă de 12 ani l-a lovit, iar el a ripostat și a lovit-o și el peste faţă. Fata s-ar fi lovit în cădere de cadă.

„Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un şiret şi a strangulat-o. A curăţat casa, apoi a pus cadavrul în saci şi l-a pus sub pat. A luat apoi bijuteriile fetei şi le-a amanetat”, a relatat avocatul Adrian Cuculis, în baza declarațiilor autorului.

Marcel Ilie Șerbiuc avea antecedente violente clare. Acum câțiva ani, când era acasă, la Sf. Ilie, el a avut o relație cu o fată mult mai tânără, elevă în clasa a XII-a. Când fata a vrut să-l părăsească, individul a devenit agresiv. La un moment dat a bătut-o atât de tare pe fosta iubită încât aceasta a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare.

Șerbiuc a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de loviri și alte violențe, fiind condamnat de Judecătoria Suceava la 9 luni de închisoare cu suspendare.

La Curtea de Apel Suceava, unde urma să se judece faza finală a procesului, victima, între timp căsătorită și plecată în străinătate, a acceptat să se împace cu autorul, astfel că procesul penal a încetat.

Așadar, deși violent și autor la unei fapte grave, Șerbiuc a scăpat după acest episod cu un cazier curat.

Florin Paiu