03/04/2024

Proxeneți care ar fi exploatat și fete de 15 ani, săltați de DIICOT de ”Ziua Z”

Scris de Saptamanalul de Radauti


DIICOT a declanșat din nou la nivel național ”Ziua Z”, adică ziua în care se acționează în mai toată țara față de grupări organizate care fac trafic de droguri, trafic de persoane și alte tipuri de infracțiuni din sfera ”crimei organizate”.

”Ziua Z”, după cunoscute operațiune din Al Doilea Război Mondial este deja un brand al DIICOT.

La Suceava a venit rândul unei noi acțiuni față de proxeneții care scot fete la produs în locuințe închiriate. Ce face această grupare să atragă și mai mult atenția este că două din fete aveau doar 15 ani la data la care deja făceau sex pe bani. 

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii de la DIICOT,  Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat în dimineața zilei de miercuri, 3 aprilie, 17 percheziții, în Botoșani și Suceava, fiind vizați indivizi acuzați de exploatarea sexuală a unor fete, din care două minore în vârstă de 15 ani.

”Din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – decembrie 2024, acestea ar fi recrutat două persoane vătămate minore, ambele de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, după care, prin constrângere psihică, le-ar fi transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual, prin obligarea la practicarea prostituției”, se arată într-un comunicat al procurorilor de la DIICOT.

Mai recent, în perioada august 2023 – martie 2024, inculpații folosind același mod de operare, ar fi continuat afacerea cu două fete majore. În acest caz este vorba de infracțiunile de ”trafic de persoane” și de ”proxenetism”, alături de infracțiunea de trafic de minori.

Suspecți au fost aduși pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Brigăzii Mobile a Jandarmeriei „Alexandru cel Bun” Bacău.

 

 

Saptamanalul de Radauti