02/04/2024

Mormântul unui cunoscut lider religios, profanat de un ”frate” care a declarat că a vrut să îl salveze

Scris de Florin Paiu


În dimineața zilei de 2 aprilie, în jurul orei 9.30, polițiștii Secției Rurale Ipotești au fost sesizați prin 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” din satul Corocăiești, comuna Verești, despre faptul că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Preotul fusese anunțat despre grozăvie de familia unui cunoscut localnic îngropat săptămâna trecută.  Membrii familiei s-au alarmat după ce au găsit mormântul săpat și capacul de la sicriu deschis.

Viorel Petrescu a fost un lider al comunității religioase ”Oastea Domnului”, fiind cunoscut și apreciat la scară largă.

Bărbatul fusese îngropat pe 28 martie.

Polițiștii i-au găsit la fața locului pe membri familiei dar și pe autorul faptei…..

Ilie R., în vârstă de 45 de ani, care figurează cu domiciliul în Stroiești, a recunoscut comiterea faptei.

Acesta le-a spus polițiștilor că este simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28 martie 2024 și l-a visat peste noapte pe ”fratele” Viorel.

Bărbatul a înțeles că mortul i-a transmis un semn de viață din sicriu, astfel că s-a dus și l-a dezgropat în încercarea de a-l salva.

Viorel Petrescu, lider al mișcării ”Oastea Domnului”, a fost înhumat după o ceremonie cu o participare foarte numeroasă, fiind un nume cunoscut și respectat printre credincioși. 

Autorul a ajuns Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, unde probabil va fi expertizat psihiatric.      

Polițiștii au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, așa cum este încadrată fapta în Codul Penal.

”Mulțumim din toata inima noastră pentru prezența tuturor in mijlocul adunării noastre, pentru dragostea cu care ne-ați înconjurat in cele 5 zile de adunări de priveghere si înmormântare.

Mulțumim miilor de frati ce au trecut pe la sicriul fratelui Viorel Petrescu dar si zecilor de mii de pe internet care au urmărit programul acestor zile.

Mulțumim de asemenea ÎnaltpreasfitituluiCalinic , Arhiepiscopul Sucevei si Radautilorpentru sprijinul oferit si binecuvântarea zilelor de priveghere .

Mulțumim Preasfințitului Damaschin Dorneanul care ne-a însoțit in această zi pe tot drumul de la Biserica pana la mormântul fratelui Viorel cu atâta dragoste si părintească mângâiere adusa familiei”, se arată pe pagina de facebook Oastea Domnului Corocăiești.

Florin Paiu