01/04/2024

Panică majoră după ce o casă în care erau 3 copii a luat foc pe interior

Scris de Saptamanalul de Radauti


Pompierii de la Fălticeni au intervenit duminică, în jurul orei 13.00, pentru a stinge un incendiu anunțat la o casă din satul Petia, comuna Bunești.

La sosirea echipajelor de pompieri flăcările se manifestau în interiorul locuinței și la acoperiș, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la  vecinătăți.

Cazul a fost unul special și delicat pentru că în locuință, la ora incendiului, se aflau doar trei copii.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că o localnică din Petia a mers duminică la magazinul din sat pentru a face cumpărături. Acasă au rămas cei 3 copii, cel mai mare având 12 ani. Când mama nu era acasă, în interior a pornit un incendiu.

În timp ce se întorcea de la magazinul sătesc, femeia a fost alertată de vecini că iese fum din interiorul locuinței sale.

Din fericire, cei 3 copii minori cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au ieșit singuri și la timp din imobilul care deja ardea pe interior.

În urma incendiului au ars bunuri din interior și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. De asemenea, s-au degradat pereții portanți ai locuinței, obiecte de mobilier, aparate electronice și electrocasnice, materiale textile, tâmplărie din PVC și altele.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la aparate electrice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Pagubele au fost estimate la 50.000 de lei. Este greu de estimat ce s-a mai salvat efectiv din respectiva locuință.

 

 

Saptamanalul de Radauti