27/03/2023

Tinerii teribiliști care fug de poliție nu au înțeles nimic din tragediile petrecute recent

Scris de Saptamanalul de Radauti


Periodic, polițiștii suceveni se confruntă cu cazuri complicate de urmăriri în trafic, șoferi care nu opresc sub nici o formă la semnal, bazându-se pe posibilitatea de a scăpa datorită mașinilor mai puternice decât autospecialele Dacia ale Poliție. Din păcate, mulți tineri teribiliști nu au înțeles nimic din tragediile recente petrecute în timpul unor astfel de goane, una inclusiv în județul Suceava.

Pe 24 martie, în jurul orei 1.00, un echipaj rutier de la Gura Humorului, care acționa în zona centrală a orașului, a efectuat semnal de oprire unui Nissan Patrol.

Șoferul a ignorat semnalele și a demarat în trombă pe direcția comunei Mănăstirea Humorului. 

Somațiile prin portavoce au fost ignorate iar polițiștii au trecut la pasul următor, somația ”Stai că trag” .

Polițiștii au tras și un foc de armă de avertisment, în plan vertical, care însă nu a schimbat datele problemei.

Fugarul a intrat la un moment dat pe un drum secundar, accidentat, unde, datorită mașinii de teren, a reușit să își piardă urma. Cazul seamănă izbitor cu cel de la Moldovița, care s-a terminat tragic pentru un pasager din mașina fugarului, împușcat accidental de polițistul care a tras în pneurile mașinii.

În acest caz însă polițiștii nu au mai continuat urmărirea, având date despre mașină și șofer.

În aceeași noapte, polițiștii au reușit să-l identifice pe cel care a fost la volan. Constantin Buburuzan, din Mănăstirea Humorului, avea concentrația de 0,94 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost testat și cu aparatul Drug Test, fiind negativ la substanțe interzise.

Tânărul a petrecut 24 de ore în arest, pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, după care a fost plasat sub control judiciar.

Polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului  vor continua ancheta pentru a contabiliza contravențiile săvârșite de fugar pe parcursul urmăririi.

Saptamanalul de Radauti