23/03/2023

Noi descinderi DIICOT față de traficanți de droguri din zona Rădăuți-Siret

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT  – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, joi, 23 martie, 9 percheziții în orașul Siret, vizați fiind opt suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic de substanțe cu efecte psihoactive dar și privind infracțiunea de act sexual cu un minor.

Din datele de anchetă rezultă că pe parcursul anului 2022 mai mulți tineri din Siret ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava.

În timpul monitorizării grupării, în luna iunie a anului 2022,  într-un autoturism, care circula în municipiul Suceava, au fost descoperite 214 grame de canabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

Pe parcursul anchetei a fost documentat și cazul unei minore care ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, contra unor substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta era dependentă.

8 suspecți au fost conduși, pentru audieri, în fața procurorului de caz de la DIICOT Suceava.

În ultima săptămână alți opt tineri, dealeri de droguri din Siret și Rădăuți, au fost arestați preventiv de instanțele sucevene în urma acțiunilor structurilor antidrog.

A fost vorba de grupări care se alimentau cu droguri din Cluj-Napoca și care au răspândit substanțele interzise printre tineri, mulți dintre ei elevi minori.

Problematica consumului de droguri în rândul tinerilor pare a fi ajuns la un nivel atât de ridicat încât s-a decis să se intervină imediat și în forță în cazul grupărilor care erau deja monitorizate de cel puțin câteva luni de zile. Și judecătorii par să fi realizat dimensiunea fenomenului fără a mai exista clemență față de dealeri.  

Saptamanalul de Radauti