20/09/2021

Țigări de contrabandă, ridicate din gospodăria unui vicovean cu handicap de gradul I

Scris de Florin Paiu


Captură de țigări în valoare de peste 50.000 de lei din anexa unei gospodării din Vicovu de Sus, proprietatea unui bărbat cu handicap de gradul I, care are deficiențe de vorbire, de auz și locomotor.
După toate probabilitățile locuința acestuia a fost folosită ca paravan de traficanții de țigări pentru a depozita marfa de contrabandă.

Polițiștii din Vicovu de Sus au primit o sesizare în dimineața zilei de 19 septembrie, în jurul orei 5.00. prin care erau înștiințați că în gospodăria unui localnic urmau să fie depozitate țigări de contrabandă. Patrula s-a deplasat la locul indicat, iar când mașina s-a apropiat de adresa menționată au fost observate mai multe persoane care au sărit gardul și au fugit, reușind să se facă nevăzute în întuneric. În curtea alăturată, acolo unde locuiește bătrânul care are deficiențe de vorbire, auz și locomotor, și care este unchiul celui reclamat inițial, polițiștii au observat mai multe urme de cauciucuri, semn că pe acolo trecuse un autovehicul. Polițiștii au cerut permisiunea nepotului să facă o verificare, iar după ce au primit-o au început căutările. Ulterior, s-a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de percheziție, iar magistratul a aprobat cererea. Într-o anexă au fost găsite pe mai multe colete în care se aflau țigări.

După inventariere s-a constatat că este vorba de puțin peste 4.000 pachete de țigări mărcile Pull, Credo, Marble, Compliment, Winston și Fest.
Marfa, în valoare de circa 50.000 de lei, a fost confiscată.
Nepotul a declarat că unchiul bolnav este în îngrijirea sa iar despre țigări nu are cunoștință de unde ar putea proveni.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă în formă calificată” și continuă ancheta, pentru a stabili persoanele care au participat la comiterea faptei, în mod cert mai multe.

Florin Paiu