21/09/2021

Municipiul Rădăuți intră în scenariul roșu

Scris de Saptamanalul de Radauti


La câteva zile după ce a intrat în scenariul galben, municipiul Rădăuți a trecut peste pragul de infectări de 3 la mie, aferent scenariului roșu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca începând cu data de miercuri, 22 septembrie, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Rădăuți să fie aplicate restricții suplimentare din cauză că incidența a depășit 3/1000. Mai exact, marți, 21 septembrie, incidența era deja de 3.87.

În Rădăuți competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau prezintă certificat că au avut Covid.
La cinematograf și la concerte este permisă participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, cu aceleași condiții de vaccinare, testare, trecere prin boală. La spectacole și concerte în aer liber pot participa cel mult 1.000 de spectatori, cu mască de protecție, vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
La nunți, botezuri și alte evenimente private pot participa max. 200 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și toate persoanele trebuie să fie vaccinate, testate sau să fi avut Covid în ultimele 6 luni. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00-02.00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală. În baruri, cluburi și discoteci au acces doar persoanele vaccinate, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5.00-2.00.
În sălile de jocuri de noroc și la piscine activitatea este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Saptamanalul de Radauti