18/12/2023

Tânăr scos viu de pompieri după ce a stat 8 ore sub malul care s-a surpat peste el

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Pojorâta, s-a născut pentru a doua oară sâmbătă, 16 decembrie, după ce a scăpat cu viață dintr-un accident în care șansele erau mici spre nule.

Sâmbătă, în jurul amiezii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a fost alertat cu privire la faptul că în timp ce trei bărbați lucrau pentru curățarea unei fântâni, în comuna Pojorâta, malul acesteia s-a surpat peste unul dintre ei.

Pompierii militari ajunși la fața locului și-au dat seama în scurt timp că au parte de o misiune extrem de dificil. Tânărul fusese prins undeva la 8 metri sub nivel iar peste el căzuse piatră și pământ. 

S-a intervenit în primă fază cu două excavatoare, care au săpat la suprafață, apoi s-au făcut consolidări și s-a trecut la săparea manuală.

Aproape miraculos, tânărul scos de sub 5 metri de strat de piatră era conștient și cooperant.

”Cele două utilaje au excavat până la o adâncime de 4 metri după care pompierii au trecut la consolidarea  zonei și apoi la operațiunea de săpare manuală. După aproximativ 8 ore de muncă asiduă salvatorii au reușit să ajungă la victimă. Vorbim de un tânăr în vârstă de 30 de ani, care a fost  găsit la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperit de un strat de piatră de peste 5 metri înălțime. Din fericire acesta era conștient și cooperant, a fost evacuat la suprafață și apoi preluat de cadrele medicale”, a declarat maiorul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Saptamanalul de Radauti