18/12/2023

Un șofer beat a accidentat mortal un pieton, la Horodnic iar la Volovăț un pieton băut a fost lovit de o mașină

Scris de Saptamanalul de Radauti


Șirul de tragedii de pe șosele a continuat și joi seară, 14 decembrie, la Horodnic de Sus, din nou cu implicarea unui șofer băut așa cum se întâmplase cu câteva zile în urmă la Arbore.

În jurul orei 20.00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 că pe raza comunei Horodnic de Sus a avut loc un accident mortal.

Un pieton care se deplasa pe marginea drumului, împingând o roabă, a fost acroșat de o mașină și nu s-a mai ridicat de jos. Inițial, mașina implicată în accident nu a mai fost găsită la fața locului.

Din cercetările ulterioare a rezultat că Gheorghe C., localnic din Horodnic de Sus, în timp ce conducea un autoturism marca HONDA pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția dinspre Voitinel spre Rădăuți a lovit un pieton care se deplasa pe marginea drumului, în fața sa, împingând o roabă.

După impact, conducătorul auto și-a continuat deplasarea la volan pe o distanță de aproximativ 400 de metri, oprind mașina aproape de locuința sa de domiciliu, după care s-a întors pe jos la locul accidentului.

Pietonul decedat, Constantin R., avea 59 de ani și figura cu domiciliul în comuna botoșăneană Șendriceni.

Șoferul a suflat în etilotest, rezultând concentrația de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii rădăuțeni continuă ancheta în cauză fiind vorba de mai multe infracțiuni, ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și posibil și părăsirea locului accidentului sau modificarea urmelor accidentului.

În al doilea caz de joi seară, în jurul orei 17.00, un alt accident cu pieton lovit de mașină a avut loc în comuna Volovăț.

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că un șofer din Milișăuți, care conducea un Audi, pe DJ 178, în Volovăț, pe sensul de mers din centrul comunei Volovăț spre Rădăuți, l-a surprins și accidentat pe un bărbat din Rădăuți care s-a angajat în traversare din stânga șoferului,  prin loc nepermis și fără să se asigure. Pietonul nu purta elemente reflectorizante.

Pietonul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu leziuni grave.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul nu era băut.

La spital, polițiștii l-au verificat cu etilotestul și pe șofer, în cazul său rezultând concentrația de 0,55 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Saptamanalul de Radauti