16/10/2023

Tânăr mort după un accident de motocicletă provocat de un alt tânăr, băut și fără permis de conducere

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 26 de ani a murit după ce motocicleta pe care era pasager a intrat într-un cap de pod.

Accidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza satului Poiana Mărului, comuna Mălini.

Din cercetările poliției a rezultat că Dumitru N., în vârstă de 23 de ani, localnic, conducea motocicleta Yamaha, pe direcția Mălini spre Văleni Stănișoara iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers. Motocicleta a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un cap de pod. Cei doi tineri de pe motocicletă au fost proiectați în gardul unei case.

Impactul i-a fost fatal lui Florin Z., în vârstă de 26 de ani, tot localnic. Tânărul de 23 de ani care conducea motocicleta a ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu fracturi la degetele unui picior, dar conștient și cooperant.

Tânărul în vârstă de 23 de ani a putut fi verificat cu etilotestul, care a indicat concentrația de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule, a mai rezultat din ancheta polițiștilor.

Tânărul care a provocat accidentul va răspunde pentru trei infracțiuni, respectiv ,,ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Florin Paiu