11/02/2022

Tânăr din Siret, arestat pentru trafic cu canabis, după ce a fost urmărit în trafic 10 kilometri

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Siret, a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, pentru trafic de droguri de risc. Mai exact, trafic de canabis, însă unul la nivel înalt.
Sebastian Iosif Mendelea, în vârstă de 22 de ani, din Siret era monitorizat de mai multă vreme de structurile de combatere a crimei organizate din domeniul antidrog. Datele procurorilor DIICOT arătă că la Siret ajung cantități mari de canabis.
Miercuri, 9 februarie, polițiștii de la Serviciul Antidrog al BCCO au avut date că tânărul se va duce cu mașina la Fălticeni, pentru a prelua un colet cu canabis.
Suspectul, însoțit de o tânără, a mers la Fălticeni, s-a întâlnit cu un șofer al unei firme de transport, și-a luat coletul, după care a pornit înapoi spre Siret. În zona intersecției E 85 cu centura ocolitoare a Sucevei, polițiștii au organizat un baraj în trafic. Fugarul a gonit însă mai departe pe șoseaua de centură și apoi spre Siret, continuându-și deplasarea în viteză. Suspectul a fost urmărit pe direcția Pătrăuți-Dărmănești. După aproximativ zece kilometri de urmărire, autoturismul a ieșit în decor, unde a rămas blocat.
Polițiștii au ridicat din mașina ieșită în decor cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis, ambalată în pungi vidate, marfă evaluată la o valoare de piață de 600.000 de lei. În urma perchezițiilor de la domiciliul tânărului din Siret a fost ridicat un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice, plus încă 1 gram de canabis.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul BCCO Suceava, BCCO Alba și a Jandarmeriei Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către BOS Suceava și BOS Alba.

Florin Paiu