13/02/2022

Incendiu de o violență extremă într-o gospodărie din Voitinel

Scris de Florin Paiu


O alarmă de incendiu venită duminică dimineață, în jurul orei 4.45, s-a dovedit a fi un adevărat dezastru pentru o familie din Voitinel. O casă a ars violent, cu tot cu anexe, fără ca pompierii să mai poată salva ceva.
Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Voitinel și Gălănești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Voitinel.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la locuințele învecinate.
O femeie în vârstă de 58 de ani a avut nevoie de ajutor medical, suferind atac de panică și fiind transportată la spital.
Pompierii transmit că în urma incendiului de la Voitinel au ars casa de locuit și anexele gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 115 metri pătrați, și bunuri din interiorul acestora.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:35 , iar pompierii au salvat locuințele învecinate.

Florin Paiu