27/01/2023

”Suveranul” Cernoschi, din Dornești, condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare

Scris de Florin Paiu


Un personaj greu de caracterizat, dar cu discernământ, care răspunde penal pentru faptele sale, Cornel Cernoschi, din Dornești, are de executat 1 an și 5 luni de închisoare după ce a ajuns la al doilea dosar în care este condamnat de Judecătoria Rădăuți pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat și conducere având permisul de conducere anulat.

Cornel Cernoschi este cel care a tot fost văzut în trafic, în zona Dornești-Rădăuți, la volanul unor autoturisme gen Matiz sau Smart care aveau aplicate în loc de plăcuțe de înmatriculare plăcuțe cu numele său.

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Cernoschi, în ședința de vineri, 27 ianuarie, la pedeapsa rezultantă de 1 an și 5 luni de închisoare.

Bărbatul este deja în pușcărie din luna decembrie a anului trecut, când o primă pedeapsă pe numele său a rămas definitivă. 

Un al treilea dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuți urmează probabil să îi mai adauge câteva luni la pedeapsă.

Cornel Cernoschi nici măcar nu a făcut apel împotriva deciziilor Judecătoriei Rădăuți.

Bărbatul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mișcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia. Ideologia “suveranilor” este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu princii din Biblie. Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub regulile unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând. Radicalismul acestora îi face însă să intre cu mare uşurinţă în sfera legilor penale, iar la acest capitol Cernoschi este un vârf de lance. 

Florin Paiu