09/06/2023

Sucevean în capul listei ”Mast Wanted” pentru omor

Scris de Florin Paiu


Un sucevean a ajuns în capul listei la categoria ”Mast Wanted” a Poliției Române, după ce, pe 7 iunie, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pentru omor pe numele său.

Marcel Ilie Șerbiuc, din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, este suspect principal și mai noi inculpat pentru omor în cazul fetei în vârstă de 12 ani ucise și ascunse în lada unui pat, într-un apartament din Sectorul 4 din București.

Anamaria Constantin, fetița în vârstă de 12 ani, a dispărut în urmă cu o lună și jumătate, împreună cu mama ei. 

Cadavrul i-a fost găsit acum câteva zile, în lada unui pat din apartamentul în care suspectul, fata și mama ei au stat cu chirie. 

Mama este actuala concubină a lui Marcel Ilie Șerbiuc.

În preajma sărbătorilor de Paște, mama și-a luat fetița și ar fi dus-o într-un apartament închiriat de concubin, respectiv locul în care a fost descoperit trupul.

La un moment dat mama și fiica nu au mai fost de găsit, fiind date dispărute imediat după Paște.

Acum câteva zile, proprietarul unui apartament oferit spre închiriere în ultima perioadă a dat peste un cadavru în putrefacție, în lada unui pat.

Expertiza genetică a confirmat zilele trecute că este vorba de trupul fetei de 12 ani, dată dispărută de mai multă vreme. Identitatea i-a fost stabilită prin compararea cu ADN-ul tatălui biologic al fetei.

Fata ar fi fost ucisă în perioada sărbătorilor de Paște, probabil prin ștrangulare.

Zilele trecute, mama fetei, a fost identificată și audiată.

Femeia a declarat că ultima oară bărbatul a rămas singur cu fetiţa spunând că o duce acasă la tatăl ei biologice, conform înțelegerii.

Foarte probabil că polițiștii judiciariști de la Serviciul Omoruri au mai multe date și știu mai multe însă nu pot comunica încă toate detaliile.

Cert este că suceveanul a fost arestat în lipsă pentru omor, fază a anchetei la care nu s-ar fi ajuns fără indicii importante de comitere a faptei.

Florin Paiu