09/06/2023

Mamă arestată pentru abuzuri sexuale și exploatare prin cerșetorie asupra propriilor copii 

Scris de Florin Paiu


O femeie din Gălănești a fost pusă sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru comiterea infracțiunilor de viol și rele tratamente aplicate minorului.

Ceea ce face cazul șocant de la un capăt la altul este că victimele din dosar sunt cei doi copii ai femeii, un băiat și o fată.  

Din anchetă rezultă că femeia a exercitat în mod repetat violențe fizice asupra fiului ei minor încă de la vârsta de 5 ani, pe care l-a folosit în mod repetat și pentru a obține foloase materiale prin practicarea cerșetoriei.

S-ar fi întâmplat în intervalul 2020-2022, când copilul se afla în îngrijirea ei.

Față de băiat femeia este pusă sub acuzare și pentru infracțiunea de viol.

”La o dată ce nu poate fi stabilită cu exactitate din aceiași perioadă 2018 – 2019, l-a constrâns pe fiul ei minor să întrețină cel puțin un raport sexual oral cu ea, profitând de imposibilitatea acestuia de a se apăra sau de a-și exprima voința pe fondul vârstei extrem de fragede”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

A doua victimă este fata ceva mai mare.

Sunt adunate probe că femeia ar fi exercitat în mod repetat violențe fizice și asupra fiicei ei minore în vârstă aproximativă de 9-10 ani, pe care a trimis-o în repetata rânduri la cerșit.

Pe parcursul anchetei, fata a mărturisit și că mama a întreținut relații sexuale cu mai muți bărbați, de față cu ea.

Nu s-a putut stabili cert dacă și fata a fost abuzată sexual însă aceasta a vorbit despre faptul că a văzut scene de sex în fața ei:

”Minora a fost expusă în mod repetat unor gesturi/acte cu tentă și de natură sexuală, posibil și abuzuri sexuale sub forma agresiunii sexuale, prin aceste tratamente și comportamente abuzive de natură fizică și sexuală, având în vedere contextual familial de comitere, creând o stare de pericol ce a pus în primejdie gravă dezvoltarea normală a copilului din punct de vedere fizic, intelectual și moral”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorilor locali și au dispus, joi, 8 iunie, arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată la finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu