08/06/2023

Unul din cei mai versați hoți de pe zona Rădăuți, pus în libertate, sub control judiciar

Scris de Daniel Rosu


Andrei-Alexandru Juravle, în vârstă de 35 de ani, din Falcău – Brodina, cunoscut recidivist în materie de furturi și trimis în judecată pentru că ar fi coordonat o grupare care a dat spargeri cu prejudicii mari și foarte mari în Rădăuți și localități limitrofe, a fost pus în libertate sub control judiciar. 

Pentru că procesul de la Judecătoria Rădăuți se dovedește a fi unul de durată, inculpatul, prin intermediul avocatului Traian Andronache, a cerut în repetate rânduri schimbarea măsurii de arest preventiv cu una mai blândă. 

Principalul argument a fost legat de faptul că toate probele sunt la dosar, inculpatul nu mai poate influența probatoriul este durata procesului penal este lungă.  

În cele din urmă, după aproximativ 5 luni de arest preventiv, judecătorii de la Tribunalul Suceava au înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.   

Asta deși Andrei-Alexandru Juravle fusese extrădat din Germania, unde era fugar, în luna ianuarie a acestui an, în urma colaborării dintre autoritățile judiciare sucevene cu cele din Germania

Juravle fugise din țară cu puțin timp înainte ca polițiștii să aibă probe suficiente care să le permită să acționeze față de el. 

De altfel, Andrei Alexandru Juravle este considerat de polițiștii judiciariști cu experiență unul dintre cei mai versați hoți care au acționat în județul Suceava în ultimii ani. 

Prejudiciul total al faptelor de furt pentru care este judecat acum Juarvle sau în care este bănuit de implicare în complicitate cu alți autori în ultima perioadă este estimat la peste 500.000 de euro.

Hoții din gruparea care l-ar fi avut drept lider pe Juravle sunt acuzați că în perioada aprilie-iunie 2022 s-au constituit într-o grupare infracțională specializată în infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric în vederea documentării și săvârșirii infracțiunilor.

Conform unor informații făcute publice la vremea perchezițiilor, furturile au fost comise în Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi. Prejudiciul produs prin furturile săvârșite în perioada aprilie-iunie 2022 era calculat atunci la peste 150.000 de euro și 150.000 de lei și peste 1,5 tone motorină, din vehicule grele.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Rădăuți.

Daniel Rosu