19/02/2021

Strângere de fonduri pentru o familie din Dornești, el polițist, ea avocată, căreia i-a ars casa

Scris de Unknown


Incendiul de la finele săptămânii trecute de la Dornești a distrus în mare parte casa familiei Cușnir, cei doi soți și fetița lor trecând prin momente grele dar fiind conștienți totuși că putea fi mult mai rău, având în vedere că au fost aproape de a fi intoxicați cu monoxid de carbon. Cei doi soți sunt cunoscuți în comunitatea din Dornești, dar și la Rădăuți și în județ, femeia fiind avocată iar bărbatul polițist la Brigada de Combatere a Crimei Organizate.

Asociația Rădăuțiul Civic lansează o campanie de strângere de fonduri pentru această familie. La fel și organizațiile din poliție adună bani pentru a-l ajuta pe coleg.

„Duminică dimineață, în jurul orei 6:00, casa unde locuia colega noastră, Rodica Cușnir (împreună cu soțul său și fetița lor), în comuna Dornești, a ars. Tocmai am vorbit ei, sunt toți bine. Au scăpat ca prin minune de intoxicație de monoxid de carbon și s-au trezit de la o pocnitură, ieșind pe o ușă din spate. Două minute în plus ar fi fost fatale. Rodica încerca să sune la 112 și nu reușea să formeze corect numărul din cauza inhalării de monoxid de carbon. În afară de lucrurile din două camere (câteva haine), restul lucrurilor au ars. Momentan, stau la nașii lor și de luni dimineață, împreună cu vecinii din Dornești și rudele Rodicăi de la Horodnic, au început să demoleze ce a mai rămas, salvând unele materiale de construcție care au putut fi salvate”, au arătat inițiatorii campaniei.

Casa familiei Cușnir era construită în anii ’90 și era făcută din cărămidă unsă cu lut, așa că apa de la stingerea incendiului a afectat structura. Când vremea va permite, vor începe să toarne o temelie și să își construiască un loc unde să poată locui.

„Rodica este avocat și s-a implicat în multe proiecte în comunitatea Rădăuțiul Civic, ajutându-ne inclusiv să înregistrăm asociația, iar Iulian este agent-șef principal și un mare iubitor de animale, doi oameni de excepție. Haideți să-i ajutăm să depășească această tragedie prin care au trecut. La fel ca la familia Chifan, din Voitinel, punem la dispoziție toate mijloacele de donație de care dispune asociația și donăm primii 2.500 de lei din bugetul asociației”, au spus reprezentanții Rădăuțiul Civic.

Cei care doresc să ajute această familie o pot face donând în următoarele variante:

Cont RON: RO43RNCB0241161686520001 – BCR S.A;

Cont EURO: RO38RNCB0074161686520002, deschis la BCR S.A; Cod BIC/SWIFT (dacă vi se solicită): RNCBROBUXXX, cu mențiunea „Casa fam. Cușnir”.

Cu cardul, pe acest link: https://www.radautiulcivic.ro/sustine-rc/.

Prin PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/radautiulcivicSV

Orice ajutor, oricât ar fi el, contează!”, transmit inițiatorii campaniei umanitare.

Unknown