19/02/2021

Primarul Bogdan Loghin anunță deblocarea unui proiect de 5 milioane se euro

Scris de Unknown


Printr-un comunicat de presă, administrația municipiului Rădăuți anunță că primarul Bogdan Loghin a participat la o videoconferință cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.


Miercuri, 17 februarie, primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a participat online, alături de câțiva funcționari, la o videoconferinţă ținută de reprezentanții Băncii Mondiale, factori decizionali din Helsinki (Finlanda), reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est și alți primari din România. Videoconferinţa a avut drept scop realizarea unui schimb de experiență, cu privire la dezvoltarea socioeconomică a comunităților locale, adoptând măsurile implementate de statul Finlandez privind realizarea investițiilor SMART în scopul generării unei dezvoltări durabile pentru comunitatea locală. Principala tema a discuției a fost protejarea ecosistemului economic prin favorizarea sectorului privat.

În cadrul acestei videoconferinţe, am schimbat datele de contact cu mai mulți factori de decizie prezenți, relații necesare pentru a aborda bunele practici folosite deja cu succes de statul Finlandez, în scopul implementării acestora în comunitatea locală cu precădere în dezvoltarea sectorului privat. Deși recent unul din proiectele depuse a fost aprobat, deschizând pentru rădăuțeni o finanțare de 5 milioane de euro, ce va permite să schimbăm puțin fața orașului, sunt permanent preocupat de identificarea de noi surse și modalități de finanțare, cum am și promis, pentru că ne dorim să facem multe, de calitate și toate se fac cu bani.” a mai declarat Bogdan Loghin

Unknown