16/03/2024

Sponsorizări EGGER pentru performanță în educație și pentru două proiecte de educație Salvați Copiii

Scris de Unknown


Compania EGGER încurajează activitățile extrașcolare, fie că este vorba de sport, olimpiade, concursuri sau cluburi de robotică sau șah. Prin proiecte de educație susținute de organizații specializate, precum Salvați Copiii, compania sprijină dezvoltarea spiritului comunitar și promovarea relațiilor sociale pozitive care stau la baza formării viitorului adult. Astfel, compania EGGER se implică activ în susținerea unei educații complete, care nu se limitează doar la cunoștințe academice, ci include și dezvoltarea personală, socială a elevilor, contribuind astfel la formarea unei generații responsabile și bine pregătite pentru viitor.

EDUCAȚIE ÎN COMUNITATE

Sponsorizări de peste 50.000 Euro pentru performanță și activități extrașcolare acordate în 2023

În anul 2023 pentru elevi din Rădăuți, Frătăuții Vechi, Crucea sau studenți din Suceava sau Cluj Napoca, compania EGGER a oferit sprijin în cărți, bani sau excursii în valoare de 50.000 Euro pentru organizarea, participarea sau premierea în cadrul concursurilor la diferite discipline.

Acest sprijin a fost acordat pentru activitatea cluburilor de robotică pentru liceeni de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și  clubul Blizzard Eye din Târgu Neamț, dar și pentru organizarea la Suceava a concursului internațional Hard&Soft, respectiv participarea unei echipe de studenți de la Univ. Tehnică Cluj Napoca la competiția Seismic Design Competition din SUA. Alți trei studenți din jud. Suceava au primit sprijin pentru continuarea studiilor în alte țări.

Adrian Hănțăscu, parte din echipa Autovortex, în vizită la EGGER

O echipă pe care EGGER o sprijină deja de doi ani este Autovortex, echipa națională de robotică a României. În iunie 2023 suceveanul Adrian Hănțăscu, parte a echipei, a făcut o vizită la EGGER, alături de colegii lui din București, pentru a cunoaște mai bine compania care îi sprijină participarea la competiții și pentru a prezenta robotul sponsorizat de EGGER cu care echipa Autovortex a câștigat competiții.

Jocuri de șah și ceasuri pentru cluburile de șah din Marginea și Gălănești. Foto: CS Academica LA Marginea

Pentru cluburile de șah din Marginea și Gălănești compania EGGER a oferit câte 25 de ceasuri omologate și câte șase seturi de jocuri de șah. Astfel elevii din cele două localități pot participa gratuit la ateliere de șah și se pot antrena pentru a concura la competiții județene sau naționale, sub umbrela ”Șah în școală”, organizație din care fac parte și cele două școli.

Peste 3.500 elevi implicați în două proiecte de educație Salvați Copiii

Zece grădinițe implicate în proiectul „Să fim prieteni – Fără Bullying”

În 2023 zece grădinițe din județul Suceava au demarat activitățile din cadrul proiectului „Să fim prieteni – Fără Bullying”, dezvoltat de Salvați Copiii și finanțat de EGGER. Astfel, peste 700 de copii, 42 de cadre didactice și 900 de părinți din Rădăuți și comunele Satu Mare și Frătăuții Vechi sunt implicați în prevenirea și excluderea comportamentelor agresive.

Alți peste 2.700 de elevi, alături de cadre didactice, din șapte școli din Rădăuți (”Gh. Popadiuc”, ”Mihai Eminescu” și ”Regina Elisabeta”) și comunele Satu Mare și Frătăuții Vechi sunt incluși în programul de educație ”Alegeri sănătoase” pentru un stil de viață sănătos, compus din cinci module care abordează teme specifice (bullying, violență, nutriție sănătoasă, prevenirea comportamentelor de consum și substanțe periculoase, educație ecologică și educație sexuală).

Unknown