22/03/2024

Încă 30 de zile de arest pentru șoferul beat care a provocat accidentul mortal de lângă Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile în cazul autorului accidentului mortal din data de 13 februarie, de la ieșirea din Rădăuți spre Gălănești.

Tânărul în vârstă de 27 de ani plătește în special pentru că era în stare avansată de ebrietate ta volan.

După modificarea relativ recentă a legislației, șoferii care provoacă accidente mortale  și sunt băuți nu mai pot fi condamnați cu suspendare. Așadar, tânărul de 27 de ani îți execută deja parte din pedeapsă din arest preventiv.

Ziua de marți, 13 februarie, a fost una cu adevărat cu ghinion pentru mai mulți oameni și familiile acestora

Din cercetările polițiștilor rădăuțeni rezultă că Mihai Trifan, în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism Dacia, cu care circula pe direcția de la Rădăuți spre Gălănești, a pierdut controlul asupra mașinii și a lovit extrem de violent un autoturism Hyundai, condus regulamentar de un șofer în vârstă de 45 de ani.

În autoturismul Hyundai lovit de Dacia erau trei oameni, cu tot cu șofer.

Toți au ajuns la spital cu leziuni grave: doi cu fracturi, în timp ce pasagerul în vârstă de 40 de ani, din municipiul Rădăuți, era în comă, cu un grav traumatism cranian și leziuni interne grave.

Din păcate, leziunile interne grave au dus după câteva ore la decesul bărbatului în vârstă de 40 de ani.

Autorul accidentului a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Inculpatul avea o concentrație de alcool în sânge de aproape 3 la mie.

El a fost arestat pentru comiterea infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, ”vătămare corporală din culpă” și ”conducere sub influența alcoolului”.

Florin Paiu