22/03/2024

Compania EGGER contribuie și în 2023 la creșterea calității serviciilor medicale

Scris de Saptamanalul de Radauti


Compania EGGER a oferit un sprijin semnificativ pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și a accesului la tratamente pentru comunitatea din Rădăuți și împrejurimi. Prin intermediul sponsorizărilor din 2023 EGGER a facilitat achiziționarea a șase ventilatoare performante pentru ambulanțele tip B1, a sprijinit financiar familiile copiilor cu tulburări din spectrul autismului (TSA), oferind terapie gratuită și susținând formarea părinților pentru a deveni terapeuți direcți ai propriilor copii. În plus, a susținut financiar organizarea unei tabere dedicate copiilor cu deficiențe de auz și vorbire, oferindu-le oportunitatea de a participa la activități recreative și educative. Prin parteneriatul cu Crucea Roșie Suceava, compania a sprijinit 16 persoane cu cazuri medicale grave, oferind tratamente și operații în valoare totală de 62.000 Euro.

SĂNĂTATE PENTRU COMUNITATE

Șanse mai mari la viață pentru pacienții transportați cu ambulanța

Dr. Adrian Tomșa, Serviciul de Ambulanță, substația Rădăuți, primește ventilatoarele sponsorizate de EGGER

Șase ventilatoare performante, care pot fi utilizate și la nou-născuți sau bebeluși, sunt folosite din vara lui 2023 de către medicii de pe ambulanțele tip B1 de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava. Astfel, medicii de la substațiile Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei și de la stația centrală Suceava au în trusa medicală și câte un ventilator. În trecut doar ambulanțele de tip C, care se află la stația Suceava, erau dotate cu ventilatoare, care nu permiteau, însă, folosirea la pacienți pediatrici și nou-născuți.

În cazul pacienților cu probleme respiratorii, un astfel de ventilator înseamnă șanse mai mari la viață, fără a fi nevoie un transfer pe o ambulanță tip C, dotată cu ventilator, dar disponibilă doar la stația Suceava, sau împrumutarea unui ventilator de la un spital din apropiere.

Folosirea acestor ventilatoare aduce un aport semnificativ în creșterea calității serviciilor medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, oferind posibilitatea îngrijirii pacienților în stare critică ce necesită ventilare. Cele șase ventilatoare au fost oferite de EGGER prin sponsorizări în valoare de 31.000 de Euro.

Echipa CS Hong Ha, alături de Alina Chifan, director Vânzări EGGER

Acces la servicii de sănătate pentru copiii cu TSA

Pentru al doilea an consecutiv sponsorizările EGGER destinate creșterii calității serviciilor de sănătate s-au concentrat spre o categorie de bolnavi care  necesită tratament și îngrijiri pe termen lung: copiii cu tulburări în dezvoltare/ TSA.

EGGER a sprijinit financiar familiile acestor copii prin oferirea a încă șase luni de terapie 3C gratuită pentru copiii cu autism din Rădăuți și împrejurimi. În total, pe întreg anul 2023 familiile acestor copii care urmează terapia 3C la Clubul Hong Ha din Rădăuți au beneficiat de ședințe gratuite.

Tot pentru al doilea an consecutiv pentru o familie din Satu Mare am oferit un sprijin de 2.000 Euro pentru ședințele de terapie pe care le urmează un copil cu TSA.

Echipa AIAS alături de Alina Chifan, director de Vânzări EGGER la lansarea cursului intensiv de tip RBT

40 de părinți din Rădăuți au devenit terapeuții direcți ai propriilor copii cu TSA

În 2023 am continuat colaborarea cu Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava/ AIAS. Prin organizarea unui curs de tip RBT 40 de părinți cu copii cu TSA s-au pregătit timp de șase luni pentru a fi terapeuți direcți ai propriului copil și persoana principală în implementarea planului personal de intervenție.

Oferind părinților formarea sub structura ABA ne asigurăm de faptul că părinții cunosc principiile comportamentului uman, ce factori din mediu susțin comportamentele pozitive sau negative și cum se poate interveni astfel încât să vedem o creștere în viitor a duratei și frecvenței  comportamentelor pozitive” au declarat reprezentanții AIAS de la Centrul de  Resurse și Coordonare în Analiza Aplicată a Comportamentului din Rădăuți.

Formarea de tip RBT face parte dintr-un program mai amplu al AIAS în parteneriat cu compania EGGER, ”Părinți informați, copii fericiți!” și urmează programului ImPACT, desfășurat în perioada ianuarie – iulie 2022. Prin ImPACT 28 de familii cu copii cu TSA au beneficiat gratuit de training specializat pentru a cunoaște tehnicile de intervenție derivate din principiile analizei aplicate a comportamentului (ABA).

Tabără pentru copiii cu deficiențe de auz și vorbire

În luna iunie 2023, 26 elevi ai Liceului Tehnologic Special Bivolărie au fost într-o tabără Respiro dedicată copiilor cu deficiențe de auz și vorbire, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava la Vama.

Copiii au jucat fotbal, s-au plimbat cu Mocănița, au înotat în piscină și au mers pe munte. Au luat parte și la ateliere de dezvoltare a abilităților de viață, cele legate de cunoașterea de sine, încrederea în sine, controlul și reglarea emoțiilor, autonomia, ateliere de percuție și gastronomie. Tabăra a fost organizată printr-o sponsorizare EGGER de 6.000 Euro.

Tabăra pentru copii cu deficiențe de auz și vorbire. Foto: Asociația Teona Ariana Suceava

Parteneriatul cu Crucea Roșie Suceava continuă

În anul 2023 EGGER a continuat colaborarea cu Crucea Roșie Suceava pentru a sprijini 16 persoane care se confruntau cu cazuri medicale grave, necesitând tratamente sau intervenții chirurgicale. Prin intermediul acestei colaborări, compania a alocat fonduri în valoare totală de 62.000 de euro pentru a asigura accesul acestor persoane la îngrijire medicală de urgență și tratamente specializate.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul EGGER față de îmbunătățirea calității vieții și accesului la servicii medicale pentru comunitatea din Rădăuți.

 

Fotografii: EGGER Se pot utiliza gratuit cu menționarea drepturilor de autor

Pentru informații suplimentare:

EGGER Romania

Bianca David

Responsabil Relații Publice

Str. Austriei nr.2, Rădăuți

România

T  +40 372 438 215

M  +40 725 117 139

bianca.david@egger.com

Saptamanalul de Radauti