19/05/2024

Șofer fugar, oprit cu focuri de armă. Amezi de peste 10.000 de lei și permis reținut 150 de zile

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor a putut fi prins doar după o urmărire de aproape doi kilometri și după ce oamenii legii au tras și mai multe focuri de armă, inclusiv spre mașina fugarului.
S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 10.30, la Gura Putnei. Polițiștii SPR 4 Gălănești, care se aflau în patrulare, au observat un autoturism de teren care nu avea numere de înmatriculare.
Oamenii legii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase și i-au cerut șoferului să oprească. Acesta a încetinit, dar în scurt timp a început să dea cu spatele, a întors autoturismul, cu riscul de a lovi mașina de poliție, iar apoi a plecat în trombă.
Polițiștii l-au somat din nou prin stație să oprească și au tras și două focuri de avertisment în aer. Nici acest lucru nu l-a determinat pe fugar să oprească, iar urmărirea a continuat. După ce s-a ieșit din zona locuită, polițiștii au decis să tragă spre mașină.
Cele patru gloanțe trase au perforat unul din pneuri, iar după alte câteva sute de metri mașina fugarului s-a oprit.
Polițiștii l-au extras din interiorul mașinii și l-au încătușat. Ulterior au aflat că este vorba de un tânăr de 34 de ani, din Gura Putnei. Acesta avea permis de conducere, nu era băut și nici drogat, singurele aspecte neconforme fiind acelea că mașina nu era înmatriculată și nu avea ITP și RCA.
Șoferul a primit amenzi în valoare totală de 10.735 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 150 de zile. De asemenea, el s-a ales și cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat
”Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața.
Polițiștii reiterează un apel către toți participanții la trafic, în special către cei predispuși la încălcarea legislației: Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Saptamanalul de Radauti