16/05/2024

Flutur riscă să piardă cu Loghin de gât

Scris de Florin Cotos


  • Zvonul că Loghin pică pe locul trei în măsurători, după Andronachi și Marcu, tulbură apele în PNL Suceava.
  • Veștile proaste de la Rădăuți și creșterea scorului tânărului Șoldan, după invalidarea candidaturii reprezentantului AUR la președinția Consiliului Județean Suceava, au determinat PNL Suceava să se implice direct în campania lui Loghin.

Disperarea cu care intervine organizația PNL Suceava în sprijinul lui Loghin nu are nicio legătură cu grija liberalilor pentru soarta celui mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, sau cu grija liberalilor pentru soarta Rădăuților. Două evenimente înregistrate în ultima perioadă l-au determinat pe Flutur să dea fuga la Rădăuți, doar-doar va salva ceva din ce a distrus Loghin. Vestea că Loghin pică pe locul trei în măsurători, după Andronachi și Marcu, și creșterea scorului tânărului Șoldan, după invalidarea candidaturii reprezentantului AUR la președinția Consiliului Județean Suceava, transformă Rădăuțiul în câmp de luptă electorală cu miză majoră pentru liberali.

Loghin s-a complăcut cu un anturaj mediocru

Aroganța manifestată în ultimii trei ani l-au îndepărtat pe Loghin de rădăuțeni. Incapabil să accepte vreo critică, răzbunător pe toți cei care nu-i dădeau slugarnic dreptate, Loghin s-a complăcut cu un anturaj mediocru. Era sub demnitatea primarului Loghin să stea de vorbă cu un om simplu de pe stradă. Era sub demnitatea primarului Loghin să se consulte cu populația cu privire la dezvoltarea Rădăuțiului. De altfel, pentru primarul Loghin nu au însemnat nimic nici cele peste 3000 de semnături ale rădăuțenilor care solicitau să nu se desființeze pietonalul din centrul Rădăuților. Cum părerea a peste 3000 de rădăuțeni nu a contat pentru primarul Loghin, acum de ce ar conta părerea unui singur rădăuțean cu drept de vot? Arogant, Loghin s-a prezentat de fiecare dată ca fiind cel care le știe pe toate. Indiferent la disconfortul creat rădăuțenilor prin inabilitatea politică și administrativă de care a dat dovadă, lui Loghin i-au luat doi ani de la momentul în care a distrus pietonalul din centrul orașului să pună o placă prin care să anunțe că peste alți trei ani centru orașului va arăta așa cum vrea el să arate. Ani i-au trebuit lui Loghin să se apuce de asfaltări, pe care comunele din jurul Rădăuțiului le-au făcut de mult, cum ani au trecut de când primarul promitea soluții pentru Lacul Sahia, sau soluții pentru reabilitarea sistemului de termoficare.

De vorbele unui singur om a trebuit să asculte Loghin în ultimii trei ani. Chiar dacă de multe ori a arătat că nu-i place, Loghin a trebuit să asculte vorbele președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Flutur șterge pe jos cu mândria rădăuțenilor

În trei ani de zile, Loghin a beneficiat de sprijinul total al președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. La mai toate gafele politice și administrative făcute de Loghin a intervenit Gheorghe Flutur, care a încercat să îndrepte lucrurile. Bani cu nemiluita, alocați de Consiliul Județean Suceava au fost cheltuiți aiurea de cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani.

Prezența lui Flutur la Rădăuți, în plină campanie electorală, dovedește că Loghin a vulnerabilizat deja PNL și pune în pericol scorul pe care îl va avea partidul la alegerile locale. Huiduit și luat la întrebări de rădăuțeni în acțiunea electorală de la târgul de mașini, ignorat la întâlnirile „convocate” cu alegătorii, Flutur a înțeles nu numai că Loghin pierde alegerile, dar există și riscul real ca PNL să rateze obiectivele electorale de la Rădăuți.

În aceste condiții, PNL Suceava a preluat practic campania de la Rădăuți, l-au scos pe Loghin din birou și l-au trimis să stea de vorbă cu oamenii, iar Flutur dă semne că a preluat administrarea orașului.

Pozele cu Flutur la masă pe pietonal, alături de Loghin și reprezentanții constructorului, au stârnit furie în rândul rădăuțenilor care s-au considerat umiliți că trebuie să vină Flutur de la Suceava să facă ceea ce Loghin putea să facă de mult. Cunoscuți pentru mândria arătată față de „șefii” de la Suceava, rădăuțenii pot avea reacții imprevizibile la acțiuni ca cele organizate de Flutur. Girând acțiunile lui Loghin, care trei ani a fost impasibil la nevoile rădăuțenilor, Flutur poate pierde sprijinul pe care îl mai are la Rădăuți, PNL fiind în situația de a obține un scor cu mult mai mic decât cel pe care și l-a propus.

Continuând să sfideze mândria rădăuțenilor, de dragul „ascultătorului” Loghin, Flutur riscă să piardă alegerile „cu Loghin de gât…”

Florin Cotos