14/05/2024

Tânăr de 16 ani, motociclist, rănit după ce un șofer nu i-a acordat prioritate

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un minor în vârstă de 16 ani, care conducea cu permis corespunzător o motocicletă, a căzut victimă într-un accident rutier în municipiul Suceava, luni, 13 mai, în jurul orei 14.00. Din cercetările poliției rezultă că un șofer în vârstă de 35 de ani, din Siret, care conducea un autoturism Audi, pe strada Scurtă din Suceava, ajuns la intersecția cu intrarea numărul 2 de la Spitalul Județean,  a efectuat viraj la stânga spre spital, fără a se asigura corespunzător și fără a acorda prioritate motocicletei KTM, conduse de un tânăr în vârstă de 16 ani, din satul Șerbănești, comuna Zvoriștea, care circula regulamentar dinspre strada Zorilor spre bulevardul 1 Mai.

Impactul a fost destul de violent iar accidentul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere de pe casca motociclistului.

După impact, cel supărat a fost tot șoferul, care îi ”reproșa” băiatului în vârstă de 16 ani că nu a fost atent la trafic și că el a semnalizat.

Minorul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul de „traumatism coloană cervicală” – rănit ușor.

Poliția a constatat că băiatul de 16 ani are permis de conducere corespunzător categoriilor Am și A1.

Ambele persoane implicate în accident au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

 

 

Saptamanalul de Radauti