30/01/2024

Șofer de microbuz școlar, prins beat la volan. Primarul și viceprimarul au preluat sarcina de șoferi

Scris de Saptamanalul de Radauti


Șoferul unui microbuz de transport elevi de la Bălcăuți a fost înregistrat de radarul poliției cu o viteză de 72 de km/h în localitate, abia după ce l-au tras pe dreapta oamenii legii descoperind o problemă cu mult mai serioasă. Șoferul era și sub influența alcoolului.

Pe 29 ianuarie, în jurul orei 9.40, pe DN 17 A, în comuna Dornești, un echipaj de poliție a înregistrat un microbuz școlar cu 72 de km/h.

Șoferul a fost tras pe dreapta iar polițiștii au constatat că acesta este singur în mașină. Bărbatul le-a spus polițiștilor că merge spre Rădăuți pentru a alimenta microbuzul.

În dimineața aceleași zile microbuzul transportase elevi la școala din Bălcăuți, dinspre satele Negostina și Gropeni.

Polițiștii au observat că șoferul mirosea a alcool.

Bărbatul ar fi consumat alcool în seara anterioară, însă evident că asta nu schimbă datele problemei.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemie care se încadrează la infracțiune.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului iar bărbatul a fost condus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Partea inedită a cazului nu se oprește aici.

Primarul și viceprimarul de la Bălcăuți au preluat atribuțiile de șoferi pe microbuzul școlar, fiind singurii din primărie cu permis corespunzător categoriei.

”I-am adus la cunoștință că va face obiectul unei acțiuni în Comisia de Disciplină și urmează să-i fie desfăcut contractul de muncă. Până când vom angaja un nou șofer, de transportul elevilor ne vom ocupa eu și viceprimarul, care avem permise de conducere pentru această categorie de vehicule”, a declarat primarul Vasile Șoiman pentru Monitorul de Suceava.

 

Saptamanalul de Radauti