27/01/2022

Se caută soluții de locuri de muncă pentru parte din cei 634 de șomeri de la fabricile din Siret și Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a inițiat demersuri, alături de directorul AJOFM Suceava, Mirela Florea și de primarii din Rădăuți și Siret, Bogdan Loghin, respectiv Adrian Popoiu, pentru a se căuta soluții pentru numărul foarte mare de suceveni care vor intra de la final de martie în șomaj.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a fost notificată de către HS Timber Productions SRL București cu privire la inițierea procedurii de concediere colectivă ca urmare a reorganizării societății, ceea ce înseamnă dispariția a 634 de locuri de muncă, respectiv 295 la sucursala Siret și 339 la sucursala Rădăuți.

Alexandru Moldovan a anunțat că în urma demersurilor inițiate împreună cu primarii celor două localități, Bogdan Loghin, respectiv Adrian Popoiu, precum și cu AJOFM Suceava, au fost primite primele răspunsuri oficiale, prin care doi mari angajatori, unul din județul Suceava, unul la nivel național, și-au exprimat intenția de recrutare de forță de muncă calificată și personal necalificat, fiind în discuție 15, respectiv 250 locuri de muncă.

„Vom face publică oferta prin intermediul AJOFM Suceava și vom oferi tot sprijinul instituțional pentru desfășurarea de campanii de recrutare de personal”, a anunțat Prefectul de Suceava

O altă măsură va fi organizarea unei burse a locurilor de muncă vacante, înainte de termenul la care vor înceta contractele de muncă ale salariaților celor două fabrici.
Moldovan a adăugat că AJOFM Suceava va contacta angajatorii din județ și pe cei relevanți la nivel național în vederea identificării unor locuri de muncă vacante compatibile cu meseriile persoanelor care vor fi disponibilizate. El a mai spus că tot AJOFM Suceava va identifica programe de formare profesională în vederea reorientării profesionale pentru meserii solicitate pe piața muncii locală și va acorda servicii de preconcediere, în perioada de preaviz a persoanelor disponibilizate, la o dată stabilită de comun acord.
„Din discuțiile pe care le-am purtat până la acest moment, a reieșit că decizia de reorganizare a activității celor două sucursale are la bază, în primul rând, rațiuni economice și de context la nivel de comerț internațional, pe care nu le putem comenta. Ceea ce ne preocupă în mod deosebit este impactul social și economic al acestei decizii, cu atât mai mult cu cât numărul de salariați ce vor fi disponibilizați este foarte mare raportat la economia celor două comunități”, a declarat prefectul Moldovan.

Saptamanalul de Radauti