27/01/2022

Elevul care și-a înjunghiat colegii, cercetat pentru tentativă de omor, dar în libertate

Scris de Florin Paiu


Elevul de la Colegiul Tehnic Rădăuți care a atacat cu un cuțit trei colegi de clasă va fi cercetat în libertate, dar pentru tentativă de omor. Acesta urma să fie eliberat la expirarea ordonanței de reținere pentru 24 de ore.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a încadrat fapta la tentativă de omor, având în vedere leziunile suferite de unul din elevii înjunghiați, căruia lama cuțitului i-a atins un plămân, necesitând o intervenție chirurgicală.

Incidentul sângeros a avut loc miercuri, la orele amiezii, pe strada din fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Cei patru elevi, toți colegi în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Rădăuți, s-au luat la ceartă. A urmat o altercație care a durat mai puțin de un minut, ocazie cu care s-au dat lovituri de o parte și de alta. Ionuț J. a scos un cuțit cu care i-a lovit pe adversarii săi, care au fugit în baia restaurantului din apropiere și au sunat la 112.
Sunt date că agresorul a fost inițial victima celor trei, care au sărit la bătaie. De asemenea, rezultă că exista un conflict de câteva zile, ceea ce ar impune o anchetă serioasă și în cadrul unității de învățământ rădăuțene.
Deși fapta este gravă, procurorii au decis ca inculpatul încă minor să fie cercetat în libertate, fără restricții, deci cu posibilitatea de a reveni și la școală.
Agresorul invocă legitima apărare și s-a declarat terorizat de colegii de clasă care îl urmăreau.

Florin Paiu