27/01/2022

Tânăr reținut, în cazul agresiunii unor elevi de la Colegiul Tehnic

Scris de Saptamanalul de Radauti


Cercetările judiciariștilor rădăuțeni arată că agresorul se afla împreună cu fratele său pe stradă, moment în care ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat și ar fi încercat să îl lovească. Altercația s-a produs în fața unui restaurant din apropierea școlii.
Agresorul, care are 17 ani și 7 luni, a scos un briceag pe care îl avea asupra sa și a ripostat lovind la întâmplare pe cei trei. Cei trei s-au refugiat în toaleta restaurantului.

Cel mai grav este a fost rănit un elev în vârstă de 18 ani. El a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace drept cu hemotorax, sângerare activă la nivelul lobului pulmonar inferior drept. Cu țesutul pulmonar atins de cuțit, tânărul a fost la un moment dat într-o stare destul de delicată, intrând în insuficiență respiratorie.
El a fost stabilizat în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava şi apoi a fost dus direct la sala de chirurgie. Este posibil ca agresiunea asupra acestuia să fie încadrată la tentativă de omor.
Un al doilea elev cu plagă înjunghiată a primit îngrijiri medicale la Spitalul municipal Rădăuți.

Elevii sunt colegi la clasă, însă se aflau în afara orelor de curs. Se pare că elevii avuseseră o altercația și în ziua precedentă, iar elevul din Burla a plecat de acasă cu un cuțit.

Echipajele de poliție au acționat cu operativitate în zonă, reușind identificarea autorului în cca. 15 minute. Acesta a fost preluat pentru audieri, recunoscând faptele și indicând locul unde a aruncat cuțitul după agresiune, acesta fiind ridicat de către polițiști.

După efectuarea audierilor și celorlalte acte procedurale, în prezența apărătorului, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 17 ani și 7 luni pentru săvârșirea a trei infracțiuni de loviri sau alte violențe.

Saptamanalul de Radauti