07/12/2021

S-a reluat furnizarea căldurii în Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Administrația locală a transferat în cursul zilei de marţi, 7 decembrie, aproape două milioane de lei către Nord Gaz, condiții în care furnizarea gazului a fost reluată de la ora 16.00. Așadar, întreruperea gazului metan a doua oară în mai puțin de o lună s-a întins pe durata a aproximativ 24 de ore. Problema rămâne însă acută având în vedere că datoria totală este de 7 milioane de lei.

Din suma totală s-a mai virat către SC Servicii Comunale SA suma de 1,7 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns la furnizorul de gaz, și asta pentru că societatea rădăuțeană are poprire pe conturi din partea ANAF și banii au ajuns la bugetul de stat. Restul banilor alocați de Guvern sunt în continuare în contul Primăriei Rădăuți.

Efectiv, așadar, s-au plătit 2 milioane de lei, ceea ce deblochează situația doar pe moment.

Administrația locală a transmis că proprietarii a circa 2.000 de apartamente, din cele 4.200 racordate la rețeaua centralizată de încălzire a municipiului, au restanțe de una, două sau chiar trei luni la facturi, fapt care a contribuit și contribuie la acest blocaj.

Mesaj Primăria Rădăuți:

După îndelungi eforturi, s-a reușit deblocarea situației privind sistarea gazului către SC Servicii Comunale SA.
Cel mai probabil, în jurul orei 20:00 veți resimți căldura în calorifere.
În același timp, rugăm persoanele restanțiere să achite facturile, altfel această situație se va repeta!
Restanțele populației, în momentul actual, față de SC Servicii Comunale SA, sunt în cuantum de 3.200.000 lei, adică 640.000 euro!
Atât timp cât furnizorii de gaze naturale solicită plata anticipată, este foarte important ca plățile populației să fie la zi, pentru a ne asigura că furnizarea gazului nu se va mai întrerupe!
Vă mulțumim!

Saptamanalul de Radauti