02/04/2021

Romeo Galan și Nistor Tatar, îndepărtați de la SC Servicii Comunale

Scris de Unknown


Fostul manager Romeo Galan și fostul inginer șef, Nistor Tatar, au fost îndepărtați de la SC Servicii Comunale SA. Societatea al cărei acționar unic este Consiliul Local Rădăuți este condusă acum de profesorul de geografie Adrian Jecalo.

Invitat la emisiunea Față în Față realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA Rădăuți, fostul primar Nistor Tatar a explicat ce s-a întâmplat la societatea pe care a condus-o 17 ani.

„La Servicii Comunale am fost director 17 ani. Acum, acolo se întâmplă nişte chestii nelegale, din punctul meu de vedere, începând cu AGA. Conform statului şi hotărârii de înfiinţare a societăţii, AGA trebuie să fie formată din 3 consilieri. Aia nu sunt patronii, cu acţiuni în buzunar, sunt reprezentanţii Consiliului Local. Domnul Jecalo, în momentul de faţă, la Registrul Comerţului, este în AGA. La Servicii Comunale este administrator unic. Probabil că este şi director, pentru că directorul a fost demis. Nu ştiu cine semnează documentele, pentru că dacă nu eşti înregistrat la Registrul Comerţului nu ai voie să semnezi documente. Când au demis Consiliul de Administraţie, secretarul primăriei nu a dat avizul de legalitate a hotărârii şi se judecă în instanţă.

M-au dat şi pe mine afară de la Servicii Comunale, de pe postul de inginer-şef, eram contractual. Au redus organigrama, dar eu aştept să văd cine semnează documentul, că director nu este.

Cred că ţinta principală am fost eu. Rădăuţenii au ales un primar, dar primăria este condusă de un viceprimar şi de un administrator public, care semnează tot”, a spus Nistor Tatar.

Unknown