02/04/2021

PSD Suceava îl vrea pe Andronachi la Primăria Rădăuți

Scris de Unknown


Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, este de părere că decizia primarului PNL de Rădăuți, Bogdan Loghin, vizând demiterea avocatului Traian Andronachi din funcția de manager al Spitalului Municipal ridică un mare semn de întrebare.

Bogdan Loghin a fost în PSD mai mulți ani, până-n toamna lui 2019, când a fost exclus pentru că „în întreaga sa activitate nu a dovedit corectitudine și moralitate și a adus daune imaginii și prestigiului partidului”.

Senatorul Stan a afirmat, la Radio Top: „Nu m-am mai întâlnit cu domnul Loghin de când a fost exclus. În opinia mea, hotărârea de a-l destitui pe avocatul Andronachi de la șefia Spitalului este pur politică. A mai încercat primarul o dată sau de două ori să-l demită, dar a protestat marea majoritate a personalului de-acolo. Întrucât era planul stabilit, a insistat, a perseverat și în cele din urmă a reușit să-l destituie. Domnul Andronachi nu-i înscris în nici un partid, deci nu-i om politic”. Ioan Stan a anunțat, în premieră, la Radio Top, că lui Traian Andronachi i se va propune să fie viitorul candidat al PSD la Primăria Rădăuți. Senatorul a spus: „Îi vom face o ofertă pentru a candida din partea noastră la Primăria Rădăuți. Clar, îi vom propune așa ceva”. Traian Andronachi a fost demis recent de la șefia Spitalului din Rădăuți. Hotărârea a fost luată de Consiliul de Administrație al unității, pe baza raportului Comisiei de verificare a activității managerului. Comisia a fost numită de primarul PNL Bogdan Loghin, cu care avocatul este în conflict deschis. Traian Andronachi a contestat decizia în instanță. În plângerea depusă la Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, Traian Andronachi arată că decizia de încetare a contractului său de management a apărut în urma unui control derulat fără respectarea procedurilor prevăzute de legislație. Avocatul solicită instanței ca până la judecarea pe fond a cererii pentru anularea actului prin care a fost demis să fie repus pe postul de manager.

Nistor Tatar nu a confirmat propunerea senatorului Ioan Stan

Pus de Marius Cocoș, în emisiunea FAȚĂ ÎN FAȚĂ, realizată la Radio VIVA, să comenteze afirmația senatorului Ioan Stan, președintele PSD Rădăuți, Nistor Tatar, a evitat să confirme că Traian Andronachi va fi viitorul candidat de primar.

„Eu, ca preşedinte al PSD Rădăuţi, am o relaţie foarte bună cu domnul Andronachi. Cât a fost director la spital am avut o colaborare foarte bună şi am făcut nişte investiţii foarte bune împreună. S-au făcut foarte multe investiţii, atât din sursele proprii ale spitalului, cât şi din surse atrase. 3 milioane de euro de la CNI sunt aduşi de primarul Nistor Tatar şi de managerul Traian Andronachi. Nici de Flutur, nici de Loghin, nici de Mihalescul. Am văzut că şi domnul Mihalescul era pe acolo, nu ştiu ce făcea. Când a fost deputat nu ştiu cu s-a ocupat, dar pentru Rădăuţi nu a făcut nimic.

Sunt investiţii care rămân. Am avut şi un constructor foarte bun, din Suceava, la bazinul de înot, la fel şi la centură, lucrările au mers într-un ritm foarte bun. Nu e de neglijat că eu am mai făcut şi o extindere la Şcoala „Mihai Eminescu”, încă 12 săli de clasă”, a spus fostul primar Nistor Tatar.

Unknown