11/04/2024

Reparațiile unui gard, atribuite unei firme care a devenit partener principal al primarului Bogdan Loghin

Scris de Saptamanalul de Radauti


Dan Marcu, candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți a criticat modul de acordare a lucrărilor de către Primăria Rădăuți. Acesta a precizat că în ciuda faptului că SC Servicii Comunale SA are suficienți oameni și expertiză pentru astfel de activități, lucrările sunt date unor firme agreate de primarul în funcție.

Marcu a arătat că o firmă cu sediul în satul Costișa a devenit unul dintre principalii parteneri ai primarului Bogdan Loghin.

”Cifra de afaceri a respectivei firme era circa 500.000 de lei în 2021, pentru ca anul următor, după ce a început acest parteneriat dăunător pentru rădăuțeni, să se tripleze. De asemenea, în 2021 firma avea doi angajați, iar apoi a ajuns la 5 persoane. S-a ajuns ca această firmă să facă tot felul de lucrări pe care le-ar putea realiza la fel de bine angajații de la Servicii Comunale, acolo unde sunt și ingineri și specialiști în toate domeniile.

E de râsul curcilor ca până și un gard să fie reparat tot de această firmă. Oare nu or mai fi muncitori la Servicii Comunale pentru așa ceva?”, s-a întrebat Dan Marcu.

Dan Marcu a precizat că SC Servicii Comunale SA merge în pierdere, numai în ultimii doi ani acestea ridicându-se la peste două milioane de euro, în timp ce cifra de afaceri și profitul firmei din Costișa a crescut peste noapte.

”Primăria Rădăuți este unic acționar la SC Servicii Comunale SA, iar acolo sunt numiți consilieri locali apropiați ai primarului Bogdan Loghin. Este de domeniul evidenței că aceștia sunt incompetenți și nu pot gestiona activitatea societății, și la fel de evident este că principalul vinovat este chiar primarul Bogdan Loghin. Pentru toate acestea, cred că trebuie să-și dea demisia și asta cât mai urgent, și nu oricum, ci la pachet cu Adi Jecalo, directorul SC Servicii Comunale SA. Acest jaf la drumul mare este girat de actualul primar și totul în detrimentul oamenilor din Rădăuți, care îi plătesc și pe angajații de la Servicii Comunale și pe primar, dar și lucrările oferite unor firme de casă”, a concluzionat candidatul AUR pentru Primăria Rădăuți, Dan Marcu.

 

Saptamanalul de Radauti