21/03/2023

Profesorul Adrian Jecalo pregătit pentru funcția de primar?

Scris de Florin Cotos


Un scenariu interesant circulă prin mediile informate din Rădăuți. Grupuri influente în toate partidele care activează în Rădăuți (care provin în special din zona imobiliarelor) par a-l vedea pe profesorul Adrian Jecalo candidatul ideal pentru a-l înlocui în următorul mandat pe primarul umbreluță, Bogdan Loghin. Jecalo pare să se fi remarcat printr-o docilitate greu de găsit la alt candidat, docilitate apreciată atât la PNL, cât și la PSD. De altfel, zvonul pare destul de credibil dacă observăm agresivitatea cu care este promovat profesorul Jecalo prin toate mijloacele de comunicare ale Primăriei și nu numai. De altfel, profesorul Jecalo apare alături de Gheorghe Flutur într-o fotografie postată recent de Primăria Rădăuți la un eveniment de la Spitalul Municipal Rădăuți.

Într-un asemenea scenariu trebuie să luăm în calcul fie sacrificarea (improbabilă!) a lui Bogdan Loghin, fie posibilitatea ca acesta să primească un loc eligibil la Camera Deputaților, un post de parlamentar asigurându-i imunitatea de care are nevoie în dosarele penale în care este cercetat.

Cel mai probabil, pentru susținerea unui asemenea scenariu se va pregăti scoaterea din zona activă a politicii a viceprimarului Ciprian Țarevici și a profesorului Radu Munteanu, care par a avea planuri politice personale incompatibile cu promovarea profesorului Jecalo și cel mai probabil va fi sacrificat și Dumitru Mihalescul, care își dorește un nou mandat de deputat.

De la începutul carierei sale politice, profesorul Jecalo a fost considerat un apropiat al dezvoltatorilor imobiliari, ale căror interese nu s-a ferit să le susțină în deliberativul local, de fiecare dată când a avut ocazia. Numirea neașteptată a profesorului Jecalo la conducerea SC Servicii Comunale a deschis noi căi de comunicare între primarul Loghin și dezvoltatorii imobiliari, care și-ar fi anunțat deja intenția de a sponsoriza unele acțiuni ale primarului.

Sursă foto: facebook/Primaria Municipiului Radauti

Florin Cotos