21/03/2023

Liniște exasperantă pe șantierul podului de la Milișăuți. Șanse maxime să urmeze încă o vară cu trafic de coșmar 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Suntem deja spre final de luna martie iar pe șantierul podului rutier de peste apa Sucevei de la Milișăuți nu se întâmplă absolut nimic.

Firma Test Prima, cea care a început lucrările la podul mare, nu a mai putut înainta deloc cu lucrările de prin luna septembrie a anului trecut.

De șase luni se tot așteaptă amplasarea unui pod provizoriu, din tuburi, care să asigure în parte măcar traficul ușor atâta timp cât podul rutier mare va fi închis, desfăcut și reparat.

În cele din urmă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a acceptat că este nevoie să amplaseze acest pod provizoriu, a pregătit tuburile, apoi a proiectat documentația. Și acum se așteaptă avizul de la ”Apele Române” pentru ca acest pod din tuburi să poată fi amenajat. Și nu știm cert dacă doar acest aviz de la ”Apele Română” este problema.

Timpul trece deja apăsător iar termenul de finalizare este mult decalat.

Nu mai intrăm în detalii dar amintim pe scurt că nu au fost prevăzute pe nicăieri prin buget sume pentru acest pod provizoriu pe ideea că se va lucra sub trafic. Adică cu jumătate de pod dat jos și reparat și cu jumătate de pod sub trafic. Această idee a părut total nerealistă de la început chiar și pentru un nespecialist.  

Cum lucrările sunt sistate de jumătate de an, termenul de finalizare iunie 2023 nu mai are evident cum fi de actualitate.

La acest termen trebuie adăugate undeva la 3-4 luni de zile, asta cu condiția ca măcar din aprilie să se poată trece la lucrările majore pe care firma Test Prima le pregătește din toamna anului trecut.    

Oricum am face calculele rezultă că și în vara lui 2023 traficul de la Suceava spre Rădăuți va fi unul de coșmar, deviat și îngreunat.

Saptamanalul de Radauti