21/03/2023

Acțiune de amploare față de o grupare de traficanți de droguri care acționa la Rădăuți și avea clienți inclusiv minori

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat în dimineața zilei de 21 martie nu mai puțin de 25 de percheziții în județul Suceava, concentrate pe zona Rădăuți-Dornești, într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Concret, sunt date că în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe.

Membrii grupului infracțional ar fi achiziționat substanțele destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca.

Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive, respectiv aproximativ 3,5 kilograme în total.

În comunicat se arată că drogurile și substanțele psihoactive erau vândute cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram.

La perchezițiile de marți s-a mai găsit o cantitate de 500 de grame de substanțe din gama droguri, un pistol, obiecte de porționat droguri, dar și diferite sume de bani. Vom reveni cu amănunte privind persoanele pus sub acuzare în acest dosar și măsurile care se vor lua față de acestea.  

Saptamanalul de Radauti