21/03/2023

Călugăr de la Mănăstirea Arbore, oprit de la slujbe după ce a intrat în vizorul DIICOT într-un dosar legat de acte sexuale cu minori

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un ierodiacon de la recent înființata mănăstire Arbore este cercetat de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, într-un dosar privind infracțiunea de act sexual cu un minor. Victimele ar fi minori din Botoșani.  

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis oficial că a luat act de urmărirea penală a respectivului ierodiacon, drept pentru care s-a dispus, în Ședința Permanenței Consiliului Eparhial, din data de 03.03.2023, oprirea de la slujirea liturgică.

Respectivul era hirotonisit recent, la finele anului trecut, și dăduse o declarație scrisă, pe propria răspundere, că nu are orientări homosexuale 

”Spre informare, precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viața monahală o declarație pe propria-i răspundere că nu are <orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit>. În plus, de la sesizarea presupusei fapte, ieromonahul a părăsit mănăstirea fără știrea conducerii mănăstirii”, a mai arătat Arhiepiscopia în informarea sa.   

Saptamanalul de Radauti