02/04/2021

Procurorii rădăuțeni au trimis în judecată cinci inculpați, într-un dosar de mărturie mincinoasă în favoarea lui Tiberius V. din Sucevița

Scris de Florin Paiu


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au trimis în judecată cinci inculpați din Rădăuți și Sucevița, într-un dosar de mărturie mincinoasă în care principalul vizat este Tiberius Gheorghe V., în vârstă de 40 de ani, din Sucevița, care în ultima perioadă de timp a devenit foarte vizibil din postura de activist de mediu. Faptele nu au însă vreo legătură cu partea de activism.

Tiberius Gheorghe V. este acuzat că a condus o mașină pe raza comunei Vicovu de Jos, având permisul de conducere anulat, avariind un gard și plecând de la fața locului. La poliție și-a asumat însă accidentul Bogdan Constantin S., în vârstă de 31 ani, din comuna Sucevița, care are permis de conducere. Mai mult, pentru ca varianta să fie credibilă, au dat declarații și Florin Ț., în vârstă de 36 de ani, zis Kempes, Ionel B., de 32 de ani și Vasile C., zis ”Bilgher”, în vârstă de 44 de ani, toți din municipiul Rădăuți.

Polițiștii și procurorul de caz de la Rădăuți au convingerea, în baza probatoriului, că declarațiile au avut rolul de a-l salva pe V. de un nou dosar penal. Asta pentru că V. este eliberat condiționat, iar o nouă condamnare i-ar aduce probleme serioase.

Tiberius Gheorghe V. a fost condamnat pentru tentativă de omor la 7 ani și 6 luni de închisoare, fapta fiind legată de un atac cu sabia, direct spre capul victimei, într-un club din Rădăuți, în 2011. Mai recent, în octombrie 2018, bărbatul a făcut un scandal monstru la Spitalul municipal Rădăuți și a sărit la bătaie la un polițist care l-a anchetat în trecut. Pentru aceste fapte V. a primit 1 an și 4 luni de închisoare.

Un alt inculpat din acest dosar, Florin Ț. – Kempes, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat în luna decembrie a anului trecut, în urma unei acțiuni a procurorilor de la DIICOT – Structura Centrală, într-un dosar privind o grupare de contrabandiști de țigări care acționa pe zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brodina.

Conform anchetei procurorilor de la DIICOT – Structura Centrală, în perioada 2019-2020 în județul Suceava a fost constituită o grupare care ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 550.000 de pachete de țigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat pe piața internă.

Cei cinci inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

Florin Paiu