02/04/2021

A inventat un furt al mașinii, după ce, beat la volan, a provocat un accident

Scris de Florin Paiu

02/04/2021


Sâmbătă, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți, un autoturism a intrat în peretele unei case iar conducătorul auto a plecat în grabă, pe jos.

Polițiștii au găsit la fața locului mașina avariată în partea din față și mai mulți martori care au văzut cum cel de la volan a părăsit zona în grabă. La aproximativ 15 minute de la primul apel, un tânăr a sunat la 112 și a sesizat că i s-a sustras autoturismul marca Vauxhall, parcat pe strada Ștefan cel Mare, care avea cheile în contact.

Apelantul, un tânăr în vârstă de 28 de ani, localnic, s-a prezentat apoi la locul accidentului, susținând în continuare că mașina i-a fost furată cu puțin timp înainte de accident. Respectivul avea leziuni la cap și mirosea a alcool.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că proprietarul mașinii avea concentrația de 0,68 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul, Daniel P., în vârstă de 28 de ani, a fost condus apoi la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. El a fost diagnosticat cu plăgi excoriate la nivelul capului.

Polițiștii au stabilit că sesizarea de furt nu se confirmă. În urma verificărilor și a investigațiilor efectuate, coroborate cu ce au văzut martorii, s-a stabilit că tânărul de 28 de ani s-a aflat la volan și a părăsit locul accidentului, după care, imediat, a sesizat furtul închipuit.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Florin Paiu

Despre autor