12/05/2022

Primarul din Sucevița, trimis în judecată pentru că a condus beat – ambele probe de sânge au indicat alcoolemii de peste 2 la mie

Scris de Florin Paiu


Primarul comunei Sucevița, prins beat la volan la mijlocul lunii februarie a acestui an, a fost deja trimis în judecată de procurorii Secției de Urmăriri Penale a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unitate de parchet care a preluat dosarul de la Rădăuți.
Deși etilotestul indicase concentrația de ”doar” 0,86 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, probele de sânge au indicat o alcoolemie foarte mare, respectiv 2,29 la mie prima aprobă, și 2,05 la mie, a doua probă. Alcoolemia în sânge este proba la dosar, pe baza căreia se face judecata.
Pe 17 martie, în jurul orei 3.30, un echipaj de la Secția Rurală Marginea a efectuat semnale de oprire șoferului unei Dacii Logan, în fața Primăriei Sucevița.
Șoferul a oprit, fiind identificat în scurt timp în persoana lui Ioan Pînzar, care a prezentat la control documentele personale și ale mașinii. Primarul mirosea a alcool iar etilotestul a confirmat informația că băuse și s-a urcat la volan.
Primarului i s-a ridicat permisul, fără drept de a conduce.
Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Rădăuți, spre competentă soluționare.

Florin Paiu