19/02/2022

Primarul din Sucevița, prins la volan cu alcoolemie de dosar penal

Scris de Florin Paiu


Pe 17 februarie, în jurul orei 3.30 dimineață, un echipaj de la Secția Rurală Marginea, care se afla în fața Primăriei Sucevița, a oprit pentru control o Dacie Logan la volanul căreia se afla chiar primarul din Sucevița, Ioan Dorin Pînzar.
Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nereguli.
Polițiștii i-au cerut să sufle în etilotest, mai ales că au constatat că acesta emana miros de alcool.
În urma verificării cu etilotestul a rezultat că primarul avea concentrația de 0,86 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, destul de mult peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, care atrage răspundere penale.
Prin urmare, pe numele primarului a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Primarul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, pentru a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Alcoolemia în sânge va fi proba de la dosar.
Primarului i s-a ridicat permisul și nu va avea drept de a conduce până la finalizarea anchetei penale.
În cazul acestei infracțiuni nu există posibilitatea emiterii unei dovezi provizorii de circulație. Prin urmare, până la închiderea anchetei (prin acord de recunoaștere a vinovăției, clasare sau prin trimitere în judecată și proces), primarul nu va avea drept de a conduce.

Florin Paiu