19/02/2022

25 de amenzi la ”Șezătoarea vicovenilor”, la a doua descindere a polițiștilor

Scris de Florin Paiu


În seara zilei de 18 februarie, polițiștii de la Vicovu de Sus s-au sesizat din oficiu și din mediul online cu privire la faptul că la Căminul Cultural din Laura, unde este organizată „Șezătoarea Vicovenilor” nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19, cu privire la portul măștii de protecție.
Polițiștii au considerat o sfidare pozele de la eveniment, răspândite pe facebook, în condițiile în care au mai fost în control la același eveniment miercuri, 16 februarie. Atunci, polițiștii au aplicat o singură amendă, unui angajat al Primăriei Vicovu de Sus, în calitate de organizator, iar în rest au dat avertismente. Polițiști le-au cerut în scris participanților și organizatorului să poarte mască de protecție pentru că este un eveniment în spațiu închis și așa cere legea. Toate imaginile și datele au arătat că nimeni nu respectă însă regulile.
În aceste condiții, vineri seară, după ora 21.00, echipaje de la Poliția orașului Vicovu de Sus și de la Secția Rurală Gălănești au descins din nou la „Șezătoarea vicovenilor”. Petrecerea era în toi, fiind încinse hore.
În interiorul căminului cultural, au fost identificate în jur de 75 de persoane îmbrăcate în port tradițional, vârstnici și tineri. Deloc surprinzător, mai nimeni nu purta mască.
Polițiștii au aplicat amenzi unui număr de 24 de participanți, în valoare totală de 6.500 lei.
De asemenea, organizatorul evenimentului, un angajat al Primăriei Vicovu de Sus, a mai încasat o amendă, de această dată de 5.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile de protecție stabilite prin lege pentru organizarea evenimentelor de acest gen.
Cu ocazia intervenției, evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind sala, iar unitatea care găzduia evenimentul a fost închisă de către administrator.

Florin Paiu