12/04/2023

Primarul din Sucevița, condamnat la amendă penală pentru că a condus băut 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Primarul comunei Sucevița, Ioan Dorin Pînzar a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la 150 de zile închisoare, sub forma amenzii penale, în dosarul în care este trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Judecătorii au calculat că el are de achitat efectiv 15.000 de lei, în contul celor 150 de zile de închisoare. El a scăpat așadar de o pedeapsă cu suspendare, însă amenda penală are tot echivalentul unei condamnări.

Primarul poate contesta decizia Judecătoriei Rădăuți, dacă va considera că este cazul, la Tribunalul Suceava. Prin urmare, sentința nu este definitivă și irevocabilă.

În luna martie a anului trecut un echipaj de poliție de la Secția Marginea l-a oprit pe Ioan Dorin Pânzar chiar în fața sediului primăriei pe care o conduce. S-a întâmplat pe 17 martie 2022, în jurul orei 3.30 din noapte.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea concentrația de 0,86 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Primarul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, pentru a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Probele de sânge nu au fost deloc în favoarea inculpatului și au indicat o alcoolemie mare, respectiv 2,29 la mie prima aprobă, și 2.05 la mie, a doua probă. Dosarul privindu-l pe primarul din Sucevița a fost preluat și trimis în instanță de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Saptamanalul de Radauti