14/04/2023

Femeia soldat care a provocat un accident cu o alcoolemie de 3,3 la mie a fost arestată de judecătorii militari

Scris de Saptamanalul de Radauti


Femeia soldat de la Vatra Dornei care s-a urcat în stare avansată de ebrietate la volan, a accidentat și un biciclist și a fugit a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Militari Iași, la propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militari Iași.

Mandatul poate fi contestat la instanța militară superioară însă magistrații militari nu prea par dispuși să trateze cu clemență astfel de cazuri. De altfel, alcoolemia în sânge a ajuns la dosar la 24 de ore de la accident și este de așteptat și ca întreg dosarul să fie trimis în instanță în câteva zile-săptămâni.

Andreea Dascălu, în vârstă de 31 de ani, încadrată ca soldat la o unitate militară din Prundu Bârgăului, a șocat prin accidentul produs mai ales din cauza alcoolemiei uriașe, la care multe persoane nici nu se pot ține pe picioare, darămite să se mai urce la volan. 

În seara zilei de 11 aprilie, În jurul orei 20.00, pe strada Bârnărel din municipiul stațiune, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, pe lângă o bicicletă, a fost acroșat de o mașină.

Mașina nu a fost găsită la fața locului iar polițiștii au găsit-o ulterior la câteva sute de metri de locul accidentului. Femeia de la volan, Andreea Dascălu, era beată turtă, fiind găsită de polițiști cu capul pe volan.   

Aparatul etilotest a indicat alcoolemia  de 1,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, probele de sânge au confirmat alcoolemia uriașă, respectiv 3,35 la mie prima probă și 3,06 la mie proba a doua.

Femeia a fost pusă sub acuzare deocamdată pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului și va răspunde probabil și pentru vătămare corporală din culpă, funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie bărbatul de 65 de ani.

Saptamanalul de Radauti