16/02/2023

Primarul din Șcheia, Vasile Andriciuc revine la serviciu

Scris de Saptamanalul de Radauti


Tribunalul Suceava a admis contestația înaintată de primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, prin avocat, privind măsura controlului judiciar stabilită față de acesta, de Judecătoria Suceava. Prin măsura controlului judiciar, primarului i se interzicea să își exercite funcție.
Este al doilea dosar penal la rând în care Andriciuc, pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și reținut câte 24 de ore, scapă inclusiv de măsura controlului judiciar.
Primarul poate reveni la serviciu de vineri, 17 februarie.
Evident, semnele de întrebare privind consistența celor două dosare penale sunt mai mult decât justificate. Rămâne de văzut și care va fi motivarea judecătorilor, care la această fază a cauzei nu au judecat probatoriul în profunzime.

Succint, primarul Andriciuc este acuzat că a oferit contracte pe ochi frumoși și a plătit utilitățile unor agenți economici din Șcheia. Printre cei care ar fi beneficiat de aceste ilegalități ar fi și fiul său, Alin Andriciuc, pus și el sub acuzare dar și el cu controlul judiciar ridicat de judecători.

Printre altele, procurorii acuză că firma care aparține fiului primarului era branșată ilegal la rețeaua de curent electric, în urma unei intervenții neautorizate făcute cu ceva vreme în urmă.
Numai în dosarul legat de fiul său, primarul este acuzat de un prejudiciu de 400.000 de lei, din care 114.450 de lei reprezintă efectiv sumele de care ar fi beneficiat Alin Andriciuc, pentru firma sa, în contul curentului electric consumat în cadrul afacerii private, dar achitat din bugetul primăriei.

Saptamanalul de Radauti