15/02/2023

Drame cumplite, cu tineri care și-au pus capăt zilelor unul după altul

Scris de Florin Paiu


Trei sinucideri s-au succedat una după alta în doar două zile, fiecare caz având o puternică doză de dramatism. Au ales să încheie socotelile cu viața persoane tinere și foarte tinere.

Cea mai tânără victimă este o fată în vârstă de 17 ani, din Frasin, care a fost găsită, luni seară, în stare confuză, în casă, de către bunica sa. Fata a fost dusă de urgență la Spitalul din Gura Humorului. Fata era deja în comă de gradul IV, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată.

Polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului au găsit patru cutii de pastile desfăcute în camera în care a fost găsită fata. Practic, fata a luat din toate pastilele pe care le-a găsit prin casă, care erau ale bunicii.

Adolescenții care o cunosc pe fată vorbesc de faptul că aceasta era depresivă și introvertită.

O altă dramă s-a consumat în satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, unde un băiat în vârstă de 19 ani și-a pus capăt zilelor. Tânărul a plecat de acasă duminica trecută și pentru că nu a revenit la domiciliu, luni familia l-a dat dispărut. Marți s-au format echipe de căutare iar tânărul a fost găsit spânzurat într-o pădure din localitate.

Fratele acestui tânăr s-a sinucis și el în urmă cu aproximativ 5 ani.

Și un medic veterinar în vârstă de 37 de ani și-a pus capăt zilelor prin spânzurare luni, 13 februarie. Bărbatul era originar din Rădăuți dar lucra la Vatra Moldoviței, la Circumscripția Sanitar-Veterinară.

Bărbatul a fost găsit spânzurat în Pasul Palma, într-un saivan de lemne. Apropiații spun că acesta avea probleme familiale.  Din cauza neînțelegerilor cu soția se ajunsese la poliție și la un ordin de restricție față de bărbat.

Din păcate, bărbatul a ales să se sinucidă deși era și tatăl a doi copii mici.

Florin Paiu